Na Špičáku otevírají další sjezdovky

O víkendu si lidé mohou zdarma otestovat lyže a další vybavení do hor

Jarní servisní akce AUTO CB

Až 55 centimetrů sněhu leží nyní na sjezdovkách šumavského Špičáku po připadnutí téměř 30 cm přírodního prašanu. Středisko navíc některé partie opět technicky zasněžovalo. Znamená to otevření dalších tratí v největším lyžařském areálu Plzeňského kraje.

„V celé délce otevíráme Slalomovou (č. 3), horní polovinu modré Turistické (č. 1) a kompletně celý areál pro děti začátečníky pod hotelem Sirotek,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Ještě pár centimetrů přírodního sněhu pak potřebuje nejprudší česká sjezdovka Šance a jeden z horních úseků U Zalomeného (č. 2), její druhá polovina ve spodní části je sjízdná.

„Stále se lyžuje absolutně bez front. Také víkendové lyžařské kurzy začínají až příští týden, takže počasí i zcela volná kapacita sjezdovek jsou nyní u nás pro lyžaře optimální,“ dodal V. Kasík. Na rodinné Spodní Šanci se pak mimo každodenní měření rychlosti nebo slalomu na čas koná v pátek a sobotu od 18:30 večerní lyžování.

Celý víkend 7. - 8. 1. si na Špičáku mohou lidé zdarma vyzkoušet a otestovat lyže, brýle, helmy či rukavice, ale i další vybavení na lyže či do hor. Např. skořepinové batohy s chráničem páteře nebo akční kamery (mohou si tu natočit svoji jízdu a obdrží hned na místě záznam z ní).

Další aktuální info na www.spicak.cz.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka