Špičák bude mít na víkend většinu sjezdovek otevřených. Návštěvnost kopíruje vlny počasí.

Střídající se vlny počasí, které ovlivňují skoro každý týden této zimní sezony, mají naštěstí svoji chladnou periodu vždy před víkendem. Na tuto sobotu a neděli bude tak většina sjezdovek Ski&Bike Špičák otevřená. Do dnešního čtvrtečního rána tady připadlo v horních partiích 10 cm sněhu, dole do 7 cm. Mráz pak tentokrát umožnil zasněžování nejen ve vrcholových částech, ale i ve spodních partiích areálu.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Ke všem dosud otevřeným sjezdovkám tak ještě přibude horní úsek černé Šance. Lyžovat se může až k její nejstrmější části, odtud se bude přejíždět na sjezdovku Slalomovou č.3. K dispozici nově budou i další spojovací úseky mezi jednotlivými tratěmi,“ řekl k aktuálnímu stavu provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Nepodaří se otevřít jedině nejníže položený cvičný areál pod hotelem Sirotek, ale středisko nabídne dětská hřiště a cvičné tratě na jiných místech. O víkendu se tady nekoná žádná akce, takže areál mají lidé bez omezení k dispozici.

Jen pro ilustraci, jak vypadalo střídání počasí na Špičáku v období od minulé soboty do dneška. V sobotu 20.2. napadlo od pozdního odpoledne do půlnoci cca 15 cm sněhu, hned po půlnoci začalo pršet a oteplilo se, takže většina z něj odtála. V pondělí pršelo skoro celý den, ale v úterý už se zase ochladilo, začal padat sníh a v noci z úterý na středu se navíc dalo spustit technické zasněžování…..

Těmto výkyvům samozřejmě odpovídala i návštěvnost – v pondělí nikdo nelyžoval, ve středu si na Špičáku užívalo již několikátý návrat zimy přes 1000 lidí.

Aktuální info na www.spicak.cz


Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka