Jak navrhnout a zařídit obývák spojený s jídelnou / kuchyní

Spojení obývacího pokoje s kuchyní je dnes trendem a nutno říct, že má rozhodně něco do sebe. Můžete jednoduše přebíhat mezi vařením a kontrolou dětí, které si hrají na zemi v obýváku, případně z kuchyně kdykoliv sledovat, co se právě v obývacím prostoru děje. Nicméně je vhodné brát a vědomí, že se přeci jen jedná o 2 poměrně rozdílné zóny a jejich slučování může vytvořit více negativ, než pozitiv. Je tak třeba vhodně volit půdorysy místností, ale také sedací soupravu, jídelní stůl se židlemi.

Cílená propagace v Plzni

Jak tedy na spojení obývacího pokoje a kuchyně?

Za prvé je třeba si uvědomit, že se jedná o dosti rozdílné místnosti. Zatímco vobýváku běžně relaxujete, vkuchyni pak spíše pracujete. Tomu musí být místnosti přizpůsobené a především je třeba počítat stím, že se vkuchyni těžko udržuje neustále perfektní pořádek. Tudíž je základem řešit tyto prostor tak, aby nebylo zobývacího pokoje běžně vidět na kuchyňskou linku. Tomu může dopomoci ostrůvek, samotné řešení stylu místností, vhodně řešená oddělovací stěna, nebo alespoň jídelní stůl se židlemi a to tak.

Jak vybírat samotný nábytek?

Pokud chcete opravdu řešení něco + kk a kuchyňská linak bude přímo na boku obývacího pokoje, pak doporučuji volit vyšší ostrůvek, který tyto zóny opticky i funkčně oddělí. Kostrůvku můžete umístit vysoké barové židle, čímž zvednete designový dojem a navíc vytvoříte další místo, které můžete využívat především sVašimi přáteli. Vhodným oddělovacím prvkem může být také jídelní stůl se židlemi. Osobně doporučuji rozkládací stůl, který můžete běžně využívat smenšími složenými rozměry a vpřípadě potřeby (párty, oslavy apod.) horní desku rozložíte a délku stolu zvětšíte běžně o nějakých 40-60 cm. Jídelní židle určitě vybírejte tak, aby ladily především skuchyňskou linkou, případně sgaučem.

Autor: Věra Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka