Slavný slávistický obránce Miroslav Pauřík zemřel ve věku 73 let

Bývalý fotbalový reprezentant a dlouholetý obránce Slavie Praha, Miroslav Pauřík, zemřel ve věku 73 let. Za svou kariéru sehrál v dresu Slavie 421 utkání, z toho 179 ligových. V reprezentaci si připsal tři přátelská utkání a účast na kvalifikaci MS ve Skotsku. Po ukončení hráčské kariéry působil jako trenér.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slávistickou rodinu a celý český fotbal zasáhla smutná zpráva. Ve věku 73 let zemřel Miroslav Pauřík, bývalý dlouholetý pravý obránce Slavie Praha a někdejší fotbalový reprezentant Československa. V období let 1976 až 1983 sehrál v dresu sešívaných 421 utkání, z toho 179 ligových. Slavia Praha na Twitteru vyjádřila upřímnou a hlubokou soustrast rodině a všem pozůstalým.

Miroslav Pauřík se narodil dne 8. srpna 1950  v obci Kněžpole u Uh. Hradiště a na fotbalovou scénu vstoupil v dresu TJ Třinec. V roce 1976 se přestěhoval do Prahy, kde dostal příležitost si obléknout slávistický dres, jenž hájil až do roku 1983. Během této doby se stal oporou pravého kraje obrany, v níž nastupoval spolu se svým 'parťákem' a blízkým přítelem Karlem Nachtmanem.

Jeho výkony nezůstaly bez povšimnutí a v prvním ligovém ročníku si vysloužil pozornost trenérů reprezentace. Splnil své reprezentační sny a připsal si na své konto tři přátelská utkání a účast na kvalifikaci Mistrovství světa ve Skotsku. Nejen svou fotbalovou dovedností, ale i rychlostí si získával přízeň fanoušků - Miroslav Pauřík byl totiž schopen zaběhnout stovku za pouhých 11 sekund.

Po ukončení své aktivní hráčské kariéry v roce 1983 se Pauřík věnoval trenérské práci, přičemž dále působil ve Slavii jako asistent trenéra a talentovaný hráč. Slávistickou rodinu opustil po těžké nemoci, která ho postihla v posledních letech života.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka