ZPRÁVY Kultura Plzeň

Národopisné muzeum Plzeňska prošlo obnovou

Revitalizace Národopisného muzea Plzeňska proběhla v letech 2021 až 2023 a zahrnovala nejen stavební rekonstrukci dvou památkově významných objektů, ale také vybudování nové stálé expozice.

0

Dnes REGIONPLZEN.CZ

Plzeňské dvorky se otevřou v sobotu 18. května

„Opět pozveme návštěvníky na desítky dvorků od Petrohradu přes centrum města, Klatovskou třídu až po náměstí Míru,“ říká Alena Kozáková ředitelka pořádající nadace.

0

Před 4 dny REGIONPLZEN.CZ

Sběratelé historických vozidel představí své stroje v Rokycanech

Od 27. 4. do 1. 5. 2024 představí členové Samostatného klubu historických vozidel v Rokycanech to nejlepší ze svých depozitářů, garáží a dílen. Po šesti letech tak promění zdejší sběratelé svými motocykly, auty, traktory a bicykly plochu zimního stadionu ve výstavní sál.

0

Před 5 dny REGIONPLZEN.CZ

Gospel (až) na dřeň

Předposlední dubnový víkend zamíří do Plzně více než 90 zpěváků z celé České republiky, kteří pod vedením zahraničních dirigentů Davida Daniela z Velké Británie a Alicji Andrejczuk z Polska zazpívají gospel

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Jeden svět v Plzni je u konce

Letošní mezinárodní filmový festival o lidských právech Jeden svět v Plzni je již minulostí. Představil divákům 25 dokumentů, 4 hrané filmy a 6 snímků ve virtuální realitě. Pro velký zájem byly přidány také další reprízy vybraných filmů.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Folková zpěvačka Pavlína Jíšová zazpívá pro zámek Čečovice

Folková zpěvačka Pavlína Jíšová zahraje a zazpívá v Plzni v neděli 21. dubna 2024 pro zámek Čečovice na Domažlicku. Koncert, jehož výtěžek půjde na opravu tohoto poničeného objektu, se uskuteční od 18 hod v M-klubu ve Skvrňanech, Macháčkova 28.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Dan Bárta & Illustratosphere rozsvítí Plzeň

Plzeňským koncertem 20. dubna zakončí Dan Bárta se skupinou Illustratosphere turné s názvem Němá éra.

0

Před 2 týdny REGIONPLZEN.CZ

Zážitkové workshopy pro školy TRASH? FRESH! #2 se zaměřily na vyřazené oblečení

Spolek PaNaMo ve spolupráci s Nadačním fondem Zelený poklad připravil pro žáky a studenty plzeňských škol už druhou sérii zážitkových workshopů TRASH? FRESH! na téma recyklace.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Felix Slováček míří do Plzně v rámci svého jubilejního turné

Klarinetista, saxofonista a hudební skladatel Felix Slováček zavítá 16. května 2024 do Plzně v rámci svého jubilejního turné s unikátním programem, propojujícím filmový a hudební zážitek.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Veřejnost může naposledy před rekonstrukcí do bývalého domu Huga Semlera

Poslední příležitost prohlédnout si doposud nerekonstruovaný interiér od světoznámého architekta Adolfa Loose v bývalém domě Huga Semlera na Klatovské 19 budou mít účastníci komentovaných prohlídek v sobotu 20. a v neděli 21. dubna.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Jarní tip na zážitek: Prohlídky plzeňského podzemí za svitu baterek

Na pouhé čtyři dny se návštěvníkům otevře cesta k objevování tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

V Divadle Alfa bude 39 stupňů

Špionážní detektivní komedie ve stylu film noir „39 stupňů“, která měla vloni premiéru na Divadelním létě pod plzeňským nebem, se 7. a 8. dubna vrací na scénu Divadla ALFA.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Mnoho odstínů lásky uvede na jaře Měšťanská beseda

Během celého jara pokvete v plzeňské Měšťanské besedě láska ve svých nejrůznějších podobách – divadelní a hudební, vášnivé i dramatické.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Dubnová Beseda: Gabriela Beňačková i filmová přehlídka

Plzeňští diváci budou mít 28. dubna v Měšťanské besedě poslední příležitost slyšet zpívat jednu z nejlepších sopranistek světa Gabrielu Beňačkovou.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ
Jarní servisní akce