V Divadle Alfa bude 39 stupňů

Špionážní detektivní komedie ve stylu film noir „39 stupňů“, která měla vloni premiéru na Divadelním létě pod plzeňským nebem, se 7. a 8. dubna vrací na scénu Divadla ALFA.

Cílená propagace v Plzni

Festival Divadelní léto ukončil v červenci 2023 po 16 letech svoji činnost, úspěšnou komedii „39 stupňů“ ale můžete pod hlavičkou pořádajícího spolku PaNaMo vídat i nadále, v rámci „Ozvěn Divadelního léta“. Představení začínají v 19 hodin a vstupenky jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut.

První dvě reprízy komedie „39 stupňů“ se na jevišti Divadla ALFA odehrály letos v lednu. 

„U téhle inscenace je podstatná souhra a hravost všech čtyř herců, nikoliv, jestli se hraje venku nebo uvnitř. Takže přenos ‚pod střechu‘ už v lednu proběhl naprosto hladce, protože Jan Meduna, Eva Leimbergerová, Jan Holík a Tomsa Legierski na sebe výborně slyší, jsou vtipní a umí se přizpůsobit prakticky jakémukoliv prostoru. Výprava není nijak komplikovaná, v divadle jsou větší možnosti zajímavého svícení, a navíc se tu herci obejdou bez nazvučení pomocí mikrofonů,“ uvedl režisér inscenace Zdeněk Bartoš.

Dramatický příběh je plný napínavých akčních scén, nechybí špionážní zápletka, milostné peripetie a také spousta neotřelého humoru. Autorem oceňované hry je známý britský televizní komik, herec a dramatik Patrick Barlow. Hra vznikla na základě stejnojmenného filmu Alfreda Hitchcocka z roku 1935, inspirovaného špionážním románem Johna Buchana. Pro svou hravost, práci s nadsázkou a specifický humor bývá hra přirovnávána k Monty Pythonům.

Vedle „Ozvěn Divadelního léta“ chystají organizátoři ze spolku PaNaMo pro diváky i zcela nový projekt s názvem „Plzeňská verze imerze“, který propojí divadlo s architektonicky zajímavými budovami a interiéry. Premiéra se připravuje na podzim 2024.

Hra „39 stupňů“ je uváděna po dohodě s agenturou Concord Theatricals Ltd. jménem společnosti Samuel French Ltd. www.concordtheatricals.co.uk. Premiéra „39 stupňů“ se na Divadelním létě pod plzeňským nebem uskutečnila 15. 6. 2023 v Proluce. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka