Ozvěny Divadelního léta vracejí na scénu komedii 39 stupňů

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem sice po šestnácti letech skončil, jeho závěrečná inscenace „39 stupňů“ ale sklidila tak velký úspěch u diváků i kritiky, že se ji organizátoři ze spolku PaNaMo rozhodli uvádět dál.

Jarní servisní akce AUTO CB

Špionážní detektivní komedie ve stylu film noir původně určená pro venkovní jeviště se stěhuje do vnitřních prostor. Poprvé bude v nové úpravě k vidění 28. ledna v rámci Ozvěn Divadelního léta 2024 na jevišti Divadla ALFA. Další představení se v Alfě uskuteční 29. ledna. a 7. a 8. dubna. Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut.

Na scénu se komedie z pera britského autora Patricka Barlowa vrací v původním obsazení. Charismatického hlavního hrdinu Richarda Hannaye si zahraje Jan Meduna, tři ženské role ztvární okouzlující Eva Leimbergerová a o další téměř čtyři desítky postav se dělí Jan Holík a Tomsa Legierski. Režisérem inscenace je Zdeněk Bartoš. Hra vznikla na základě stejnojmenného filmu Alfreda Hitchcocka z roku 1935, inspirovaného špionážním románem Johna Buchana. Diváci si opět budou moci vychutnat hororové dobrodružství, napínavé akční scény i klasická klišé detektivních příběhů. Pro svou hravost, práci s nadsázkou a specifický humor bývá hra přirovnávána k Monty Pythonům.

„Komedie ‚39 stupňů‘ patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co na festivalu Divadelní léto vzniklo, a rozhodně není náhoda, že inscenace získala 39. místo v hlasování celostátní divácké ankety i-divadlo! Jsem ráda, že se podařilo zadaptovat ‚39 stupňů‘ pro jeviště Divadla Alfa, doufám, že překvapíme i diváky v dalších městech. Ozvěny Divadelního léta jsou pro nás nejen ohlédnutím za posledním ročníkem open air festivalu, ale i kontaktem s naší věrnou diváckou základnou, kterou chceme nalákat na nový projekt imerzivního divadla, který připravujeme na podzim 2024,“ uvedla předsedkyně spolku PaNaMo Marcela Mašínová.

Vstupenky na Ozvěny Divadelního léta 2024 z předprodeje v síti GoOut rychle mizí, první dvě představení jsou už téměř vyprodaná. Organizátoři plánují postupně uvádět inscenaci nejen v Divadle ALFA, ale také na dalších scénách v České republice.

Premiéra „39 stupňů“ se na Divadelním létě pod plzeňským nebem uskutečnila 15. 6. 2023 v Proluce.
Hra „39 stupňů“ je uváděna po dohodě s agenturou Concord Theatricals Ltd. jménem společnosti Samuel French Ltd. www.concordtheatricals.co.uk.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka