Zlatá rybka pozve návštěvníky Noci divadel v Alfě do vodního světa

V sobotu 18. 11. otevře plzeňské Divadlo ALFA v rámci 11. ročníku Noci divadel své prostory a pozve diváky na jeviště, do zákulisí i dalších, jindy nepřístupných míst.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zábavný program s názvem „Vodní svět zlaté rybky“ je určený především rodinám s dětmi, Noc divadel proto v Alfě začíná už v 16 hodin a končí v 19 hodin. Pro návštěvníky bude připraveno sedm zábavných stanovišť, kde budou moci kreslit, zpívat, tvořit nebo řešit hru.

Letošní téma vybrali organizátoři podle oblíbené pohádky O zlaté rybce. Pohádka se na jevišti Alfy odehraje od 15 hodin a na představení je třeba mít zakoupenou vstupenku. Od 16 hodin se naplno rozběhne Noc divadel, na kterou je vstup zdarma.

Hned u vchodu dostanou návštěvníci dětský rybářský lístek s jednotlivými stanovišti, a pak už si budou moci sami vybrat, jestli zamíří nejprve do zákulisí na prohlídku Pobřeží ALFA nebo do Plážového ateliéru. Mohou také zjistit, Co uvízlo v síti, prozkoumat Život pod hladinou či si prohlédnout Moře loutek. V Moři, které zpívá, se naučí písničku z pohádky. Na všech stanovištích jsou připravené zábavné workshopy, kterými budou děti provázet herci a členové týmu Divadla ALFA. Návštěvníky Noci divadel čeká i napínavá hra s názvem Klíč k vodní říši.

„Hru jsme umístili do divadelní trémovny a věříme, že si ji rády zahrají nejen děti, ale i jejich rodiče či prarodiče, kteří budou s řešením úkolů pomáhat, aby klíč k vodní říši společně získali. Hru pro nás připravila Lenka Müllerová, která s Alfou spolupracuje jako divadelní pedagog,“ řekla dramaturgyně Divadla ALFA Petra Kosová.

Na děti, které zvládnou projít všechna stanoviště Vodního světa zlaté rybky, čeká v závěru malá odměna. Kromě workshopů a prohlídky zákulisí se malí i velcí budou moci občerstvit v divadelním baru, kde pro ně budou připraveny mimo jiné rybičky z lineckého těsta. Otevřen bude také rybí trh s krásnými dřevěnými rybkami výtvarnice a scénografky Báry Hubené.

Noc divadel v Divadle ALFA

sobota 18. 11. 2023

15:00 představení O zlaté rybce

pohádka pro děti od 3 let, vstupné 60 Kč prostřednictvím sítě Plzeňská vstupenka

16:00 – 19:00 zábavný program „Vodní svět zlaté rybky“, vstup zdarma

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka