Centrální obvod zajistí ve školkách s prázdninovým provozem ochranu dětí před klíšťaty

Ne všichni rodiče si během letních prázdnin mohou vybrat dovolenou a odjet se svými ratolestmi mimo město. Proto jsou v posledních letech stále častěji využívány příměstské tábory nebo mateřské školy, které nabízejí prázdninový provoz.

Jarní servisní akce AUTO CB

V Městském obvodu Plzeň 3 se o chod během července postará hned několik zařízení: 22. MŠ (ul. Z. Wintra, Mánesova ul.), 27. MŠ (Dvořákova ul.), 49. MŠ (Puškinova ul.), 55. MŠ (Mandlova ul.), 61. MŠ (ul. Nade Mží) a 70. MŠ (Waltrova ul.). V srpnu pak bude v provozu 63. MŠ (Lábkova ul. a ul. K. Steinera). 

„Během léta samozřejmě učitelky s dětmi tráví čas spíše venku na zahradách než uvnitř budovy. A zde je velké riziko výskytu klíšťat a následně také přenos onemocnění. Proto jsme ve školkách s prázdninovým provozem zajistili před těmito škůdci a potenciálními přenašeči důslednou ochranu,“ říká místostarostka obvodu Ing. Jaroslava Maříková.

Ve všech výše zmíněných zařízeních dojde pověřenou firmou k provedení desinsekce přípravkem K-Othrine Flow. Ošetřená zeleň proti klíšťatům je bezpečná pro člověka i domácí zvířata.

Centrální obvod na tato bezpečnostní opatření uvolnil necelých 60 tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka