Jazz bez hranic uzavřou v úterý The Manhattan Transfer

Program jubilejního 10. ročníku festivalu JAZZ BEZ HRANIC vyvrcholí 1. prosince galakoncertem americké vokální formace The Manhattan Transfer. Desetinásobní držitelé Ceny Grammy přijedou ve složení Cheryl Bentyne, Janis Siegel a Alan Paul. Tima Hausera, který před rokem zemřel, nahradí Trist Curless.

Cílená propagace v Plzni

 Na jevišti Velkého divadla je doprovodí jejich vlastní rytmická skupina.

„Organizačně jde o jeden z vůbec nejnáročnějších koncertů, které jsme kdy v rámci Jazzu bez hranic pořádali. Například aparaturu odpovídající požadavkům skupiny přivážíme až z Brna,“ říká producent festivalu Ivan Slabý.

 Odborníci označují The Manhattan Transfer za možná nejdůležitější vokální skupinu posledního půlstoletí moderní hudby. Do její pokladnice přispívá širokým proudem hudebních žánrů zachycených na jazzovém půdorysu, nad nímž klene most ze své brilantní muzikálnosti, profesionality a strhující energie. 

 Desátý JAZZ BEZ HRANIC nabídl od října pětadvacet koncertů a doprovodných akcí v deseti městech západních Čech a východního Bavorska, které navštívily zhruba tři tisíce diváků. Galakoncert The Manhattan Transfer byl beznadějně vyprodán už na konci října.

 JAZZ BEZ HRANIC je držitelem čtyřletého grantu města a má i významnou podporu ze strany Plzně 2015. Aktivně se hlásí k projektu Evropské hlavní město kultury 2015.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.11.2015 15:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka