Otec se synem spolu vykradli 24 chat a chalup na Klatovsku

Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali v uplynulých týdnech letošního roku desítky oznámení od poškozených občanů, kdy došlo ke vloupání do rekreačních chat a chalup v okolí Klatov.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Intenzivním šetřením policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování byli zjištěni dva pachatelé. První 54letý muž z Hradce Králové byl zadržen 19. března tohoto roku ve večerních hodinách a v sobotu byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby.

Muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muž se ke skutkům přiznal i s tím, že tuto činnost prováděl společně se svým synem.
Druhý muž ve věku 21 let, jenž žije na Horažďovicku, byl obviněn ze spáchání pokračujících přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Uvedení muži společně v době od 11. prosince loňského roku do 18. března letošního roku vnikli na pozemky v obcích Kosmáčov, Těšetiny, Bystré, Neznašovy, Tajanov, Malá Víska, Hořákov, Janovice nad Úhlavou, Javor, Habartice, Vrhaveč i Týnec. Muži společně kradli různé věci, potraviny i alkoholické nápoje v rekreačních chatách a chalupách. Způsobená škoda odcizením věcí přesahuje 40 tisíc korun a poškozením zařízení 75 tisíc korun. Společně se vloupali do 24 rekreačních objektů.
 

Dále mladší muž samostatně vnikl v 11 případech do různých chat a chalup v obcích Neznašovy, Sobětice, Radinovy, Obytce, Těšetiny, Hubenov, Janovice nad Úhlavou, Javor a v zahrádkářské kolonii Markýta u Klatov. Muž svým jednáním způsobil škodu, která přesáhla 75 tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.03.2015 07:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka