Božkovský ostrov v sobotu hostí dětský turnaj v ragby, zúčastní se 250 kluků a holek

V sobotu 20. května 2017 se na Božkovském ostrově v Plzni odehraje jedna z největších sportovních akcí letošního roku určená dětem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Bezmála 250 kluků a holek se zde zúčastní Regionálního ragbyového turnaje – Region Čechy pořádaného Ragby Clubem Plzeň pod záštitou České ragbyové unie. Od 10:00 bude soupeřit 20 dětských týmů v kategorii U 10 – 9 a 10 let. Kromě místních plzeňských „Štěňat“ se očekává účast malých ragbistů z těchto ragbyových klubů: Slavia Praha, Sparta Praha Tara Smíchov, Praga Praha, Říčany, Petrovice, Olymp Praha, Iuridica Praha, Rakovník, Sedlčany, Kralupy nad Vltavou, Babice, Přelouč, Jablonec nad Nisou.

Základním principem ragby je spravedlivá hra postavená na pěti základních principech: čestnost, nadšení, disciplína, soudržnost a respekt. Proto je při tréninku kladen stejný důraz na rozvoj jak fyzických dispozic tak morálně volních vlastností dětí. O tom že se to v Plzni daří, svědčí letošní 5. místo plzeňských Štěňata v kategorii sedm a osm let na mezinárodním turnaji o PYRF 2017 v Praze nebo druhé místo v kategorii U10 v Německém Anzingu. 

Ragby, umožňuje se zapojit do hry téměř všem fyziologickým i osobnostním typům. Úspěšný tým vyniká všestranností a kolektivní hrou. Proto tento sport dovoluje vyniknout i těm dětem, kterým by se to v jiných sportech možná nepovedlo. Ragby v Plzni mohou hrát kluci i holky. Nejmenšímu ragbistovi jsou 4 roky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.05.2017 08:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka