Cizince, který ujížděl německým a českým policistům, zastavil až zátaras z vozidel

Minulý pátek v 07:52 hodin vyslal operační důstojník hlídku kdyňských policistů na pomoc při přeshraničním pronásledování ujíždějícího řidiče ze Spolkové republiky Německo do České republiky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Řidič vozidla tovární značky Nissan Micra nezastavil německým policistům při silniční kontrole ve Spolkové republice Německo u obce Rittsteig. Cizinec ujížděl na naše území přes hraniční přechod Svatá Kateřina. Policisté sousední země jej pronásledovali až na území České republiky. Vozidlo začali pronásledovat i policisté Obvodního oddělení Nýrsko.

V obci Nýrsko ujíždějící řidič způsobil dopravní nehodu a jel dále na Kdyňsko. Kdyňští policisté vytvořili zátaras ze dvou osobních vozidel, nákladního vozidla s návěsem a svého služebního vozidla se zapnutým výstražným zařízením. Až tento zátaras řidiče zastavil. Policisté použili donucovací prostředky včetně hrozby namířenou střelnou zbraní. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že třiačtyřicetiletý řidič má pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek (pervitin). Případem se dále zabývají policisté Obvodního oddělení Kdyně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.11.2017 06:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka