Dny stavitelství a architektury: Prohlédněte si ve středu bytový dům či rekonstruovanou nádražní budovu

Bytový dům ve Veleslavínově ulici, který je první novostavbou postavenou v historickém centru Plzně od roku 1989, si projdou zájemci v rámci letošních Dnů stavitelství a architektury.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Ty jsou už tradiční součástí fóra realitních, stavebních a investičních příležitostí FINPEX 2015 a každoročně otevírají široké veřejnosti zajímavé budovy a stavby. Kromě novostavby v centru si letos návštěvníci prohlédnou rekonstruovanou Borskou ulici s křižovatkou Belánka a také objekt nádraží Plzeň – Jižní Předměstí, který je využíván spolkem Johan. Prohlídky doplní odborný výklad. Den otevřených dveří na stavbách se koná ve středu 4. listopadu.


Komentované prohlídky bytového domu ve Veleslavínově ulici začnou ve 13. hodin. „Zájemce bude provázet přímo autor návrhu domu architekt Radek Dragoun,“ dodává předseda Okresní hospodářské komory Plzeňsko Miloslav Zeman. 

O hodinu později vypukne exkurze na rekonstruované Borské ulici, po které bude následovat prohlídka zdařile zrekonstruované budovy nádraží na Jižním Předměstí. Díky rekonstrukci se podařila zachránit doté doby zdevastovaná nemovitá kulturní památka, která již od roku 1986 není využívána pro svůj původní účel – tedy jako nádražní budova. Nové uplatnění našel zrekonstruovaný objekt jako místo pro různorodé kulturní aktivity přispívající k rozvoji cestovního ruchu. 

„Ze zkušeností z minulých ročníků víme, že zájem o prohlídky mezi odborníky i širokou veřejností je veliký. I letos si mohou užít ochutnávku kvalitních a zajímavých staveb,“ podotkl Zeman.

FINPEX 2015 - 8. ročník fóra realitních, stavebních a investičních příležitostí je pořádán pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého. Odborným garantem akce je Okresní hospodářská komora Plzeňsko. Dalšími spolupořadateli jsou: Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků v ČR, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Obec architektů, Město Furth im Wald a IHK Regensburg. Hlavní program včetně tří workshopů a slavnostního galavečera se uskuteční v úterý 3. listopadu v Měšťanské besedě v Plzni. 

Součástí doprovodného programu je také prezentace v Obchodním centru Olympia (vernisáž 4. 11. v 10 h, potrvá do 3.12.) a německém Furth im Waldu (4. 11. – 21. 11.). Více informací na www.finpex.cz.

Den otevřených dveří na stavbách, středa 4. listopadu 2015:


13:00 - Bytový dům Veleslavínova, Plzeň - prohlídka s odborným výkladem Ing. arch. Radka Dragouna, autora návrhu domu. Projekt zpracovala firma AVE architekt, a.s., investorem stavby je společnost MADRUZZO a.s.


Sraz účastníků: před vchodem do budovy Pedagogické fakulty ZČU v Plzni v ulici Veleslavínova 42


14:00 - Rekonstrukce Borské ulice s křižovatkou Belánka v Plzni - prohlídka s odborným výkladem technika společnosti EUROVIA CS. Plynule naváže prohlídka Rekonstrukce budovy nádraží Plzeň - Jižní Předměstí s odborným výkladem Aleny Vochové a Alice Netrvalové, projektantek stavby.


Sraz účastníků: na rohu ulic Klatovská – Borská v Plzni. Místo bude označené nafukovací bránou společnosti Eurovia CS


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka