Doosan Škoda Power uspěla s průmyslovou turbínou v Turecku

Pro tureckou společnost Eti Bakir Co. Mazidagi, zabývající se výrobou a dodávkami fosfátových hnojiv, dodá Doosan Škoda Power turbínový ostrov v rozsahu parní turbína o výkonu 32 MW, převodovka, generátor a vzduchem chlazený kondenzátor.


Kontrakt reprezentuje pro Doosan Škoda Power první úspěch v oblasti průmyslových turbín v Turecku, kde jsou již provozovány parní turbíny Škoda o celkovém výkonu více než 2300 MW především ve fosilních elektrárnách a paroplynových cyklech. Předností této řady turbín pro aplikaci v průmyslu je umístění převodovky na hlavní olejové nádrži. „Toto řešení je úsporné z hlediska potřebné půdorysné plochy pro turbogenerátor, snížení výšky základu a snížení sacích a výtlačných ztrát v olejovém systému“, říká manažer projektu Václav Řezáč.

Uvedení nové jednotky do provozu je plánováno na druhou polovinu roku 2017.

Doosan Škoda Power, člen skupiny Doosan, je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro všechny typy tepelných elektráren. Produktové portfolio parních turbín Doosan Škoda Power pokrývá výkonový rozsah 10 až 1200 MW. Díky dlouholeté zkušenosti a investicím do výzkumu a vývoje a technologického vybavení vynikají tyto produkty vysokou účinností, provozní pružností a spolehlivostí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.06.2016 07:11



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka