Florbalistky Slavie VŠ Plzeň žijí dál svůj postupový sen

V sobotu 4. dubna se v hale Slavie VŠ Plzeň na Borech hrálo první semifinálové utkání play off 1. florbalové ligy žen mezi domácími slávistkami a hráčkami itelligence Bulldogs.

Jarní servisní akce AUTO CB

Domácí hráčky čekal nelehký duel, přijel jeden z favoritů celé soutěže. Navíc měly na tento tým i nepříjemné vzpomínky, neboť v základní části s ním smolně přišly o vítězství těsně před koncem zápasu. 

Brňanky skončily v základní části soutěže na druhém místě a do Plzně přijely s úctyhodnou sérií 10 vítězství v řadě. Ve čtvrtfinále play off si bez zaváhání poradily s Florbalovou akademií MB-Nymburk 2:0 na zápasy. Domácí hráčky zase hladce vyřadily FBŠ AL INVEST Jihlava také 2:0 na zápasy.

Před samotným začátkem utkání předala slavistická děvčata týmové tričko starostovi MO Plzeň 3 Radislavu Neubauerovi jako poděkování za podporu. 

„Děvčata samozřejmě nevidím poprvé. Od chvíle, kdy jsem jim gratuloval k postupu do 1. ligy a poděkoval za reprezentaci obvodu a města, jsem, pokud mi program dovolil, navštěvoval jejich utkání. Neměli bychom zapomínat, že v Plzni nemáme jenom úspěšné profesionální sportovní týmy, které tak rádi oceňujeme, ale že jsou zde i amatérští sportovci, kteří se sportu věnují po své práci a na vlastní náklady. Přesto nám dělají radost a dobré jméno mimo hranice našeho města,” řekl Radislav Neubauer.

Od úvodní minuty zatlačila plzeňská děvčata své brněnské soupeřky do defenzívy a často je zamkla na jejich polovině. O jejich převaze svědčil i poměr střel 13:3, takže se nikdo nemohl divit, že první třetina skončila 2:0 pro domácí. 

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Slávistky nadále tlačily na své soupeřky, diktovaly tempo hry a celoplošným presinkem nutily soupeřky k chybám. I v této prostřední části hry ovládly domácí hračky střelecké statistiky a vyhrály ji, ke spokojenosti úctyhodné návštěvy 210 diváků, rovněž jako první třetinu 2:0.

Třetí třetina se proměnila doslova v přestřelku. Slávistkám se podařilo ještě navýšit vedení a tak, zřejmě pod dojmem vysokého skóre, povolily soupeřkám "návrat" do utkání. Brňanky sice tuto poslední třetinu vyhrály 5:4, ale celkově si odvezly vysokou porážku 8:5.

Domácí trenér Jan Kuncl k utkání řekl: „Do dnešního zápasu jsme se poučili z chyb, které jsme udělali v prvním vzájemném střetnutí. A zápas jsme zvládli dobře po taktické stránce. V poslední třetině, jsme sice pustili soupeře do hry, ale přesto bych dnešek zhodnotil jako naše nejlepší vystoupení v sezóně. Brno je ale mimořádně těžký soupeř a udělat druhý krok na jeho hřišti nebude jednoduché.”

Komentář trenéra hostů Roberta Honce: „V prvních dvou třetinách jsme byli u všeho pozdě a to rozhodlo zápas.”

V sobotu 11. dubna odjíždějí slávistky do Brna, aby zde odehrály druhé utkání, případně v neděli třetí. Všechny hráčky věří, že bude stačit odehrát jen to sobotní. Postup by znamenal největší úspěch v historii nejenom plzeňského, ale i západočeského ženského florbalu. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.04.2015 12:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka