Grand Prix v Plzni pro Petra Fialu

Devátý díl GIANT LIGY v Plzni – Na teploměru bylo 26°C a v cílové rovince foukal jen slabý protivítr. Diváci i závodníci si tentokrát na Rapidu užili pravé letní počasí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly opět kategorie žáků a kadetů, kdy se pořadatelství závodu pro mládežnické kategorie zhostil Jakub Kubias se svým týmem RKCA. V kategorii kadetů zvítězil Daniel Kuběna 37b o jediný bod před Jiřím Rejzekem 36b (oba Akademie cyklistických sportů) na třetím místě dojel David Icha 23b (Author Team Stupno).

Hlavní závod odstartoval přesně v 17:30 hod a rozjelo se velmi vysoké tempo hlavně v kategorii Masters a ženy. Tato kategorie startovala před hlavním pelotonem 30 vteřin a peloton ztrátu vymazal až po 9 kolech. V kategorii masters probíhal souboj mezi Zdeňkem Rubášem (AC Sparta Praha) a Petrem Rumanem (Cyklo Atom). Při shodě bodů nakonec rozhodl až závěrečný spurt. Kde byl právě Rubáš před Rumanem a mohl se tak radovat z dalšího vítězství v kategorii masters. Jediná žena, která dokázala sebrat jediný bod, pak byla Nela Slaníková (Team Dukla Praha), a i ta se radovala ze zaslouženého vítězství v kategorii žen.

Souboj o body hlavní kategorie Elite, U23 a juniorů začal až po dojetí skupiny jezdců masters a žen. Nejvíce sil ve spurtech měl tentokrát Maximilian Kerl a Petr Fiala. Fialovi se podařilo ještě odskočit z pelotonu a společně s Martinem Boubalem a Martinem Slaníkem dokázali vzdorovat hlavnímu poli necelých 6 km. To však stačilo k tomu, aby nabodoval jak Boubal, tak právě Fiala. Sparta Praha tentokrát nenašla recept na osamoceného Fialu, který zaskočil všechny favority a zaslouženě si z Plzně odvezl vítězství.

V soutěži aktivity Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) napříč kategoriemi se největší souboj odehrál mezi Denisem Rugovacem (AC Sparta Praha) a Richardem Kobrem (RKCA). Kdy Kobr nasbíral celkem 5 prémií a Rugovac 4 prémie. O puntíkovaném dresu se tak rozhodne 12. září opět v Plzni na Rapidu.

Do celkového hodnocení mezi Elitní jezdce se nakonec díky nasbíraným bodům vklínili i junioři Richard Kobr s 15b kdy obsadil skvělé 3. místo a Adam Bradáč (Team Dukla Praha) s 11b pak obsadil páté místo.

Petr Fiala v cíli: „Jelo se mi skvěle, o víkendu jsem se dobře rozjel a je z toho vítězství. V neděli se uvidíme na dalším díle Giant Ligy v Hradci Králové.“


Desátý díl Giant Ligy 2023 pokračuje v neděli 10. září v centru města Hradec Králové.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.09.2023 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka