iAtelier zve v pátek a sobotu na další verdisáž

Plzeňský kulturní iAtelier v Perlové ulici zve na verdisáž Aleksey "SHAH" Shihovtsev - Náhoda a jiná náboženství.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostní otevření výstavy proběhne 18. 3. 2016  od 19. 00 hod. v prostorách iAtelier.cz, Perlová 68/7, Plzeň. V sobotu pak bude výstava k vidění od 10.00 do 18.00.

Autor se narodil ve Středni Asii a od svých dvanácti let žije ve Střední Evropě. Je ilustrátorem na volné noze a příležitostným fotografem. Ve své tvorbě využívá mnoho různých technik, fotografii, malbu, koláž, různé grafické techniky a digitální editory. Také experimentuje s videozáznamem…

A co na stránkách iAtelieru říká o své tvorbě? “Můžeme si být jisti, že se něco stalo doopravdy náhodou? Kdyby existovala možnost zanalyzovat sled událostí, které vedly ke zdánlivě náhodné situaci, možná zjistíme, že to tak vůbec není. Nicméně nápady přicházejí zdánlivě náhodně, většina mých děl je založena na určité nahodilosti. Obraz na monitoru se nepředvídatelně rozbíjí a láme prostřednictvím narušeného signálu digitalního vysílání. Mačkám spoušt a nikdy předem nevím, jaký obraz zrovna zachytím. Vznikají tak působivé, rozložené, někdy až abstrakní obrazy. Na historickém záznamu je otisk současného informačního a digitálního šumu. Rozložený a znovu složený obraz z více různých fragmentů vypovídá o současném problému přemíry informací, kdy doopravdy nevíme, zda je nějaká informace pravdivá a jestli ji můžeme věřit. Některé informace vyhledáváme záměrně, jiné k nám dorazí "náhodou".


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.03.2016 12:13



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka