Verdisáž v pátek a sobotu představí Jitku Šolínovou

Multikulturní plzeňský prostor iAtelier.cz otevře 27. ledna od 19:00 hodin další výstavu Jitky Šolínové s názvem Aspekty mého Já.

Cílená propagace v Plzni

Jak Jitka Šolínová vidí sama sebe? 

Nepovažuji se za malířku a přesto maluji. Stejně tak se nepovažuji za spisovatelku a přesto píši. Jsem obyčejnou ženou s obyčejným životem ve vnějším světě, ale i neobyčejnou bytostí s neobyčejným životem ve světě vnitřním. Mé obrazy i slova v sobě nesou oba aspekty. Obyčejnost vnějšího i neobyčejnost vnitřního. Dva světy, spojeny v jediný. Netoužila jsem po výstavě své tvorby, vědoma si své obyčejnosti ve světě neobyčejných malířů a spisovatelů. Přišla ke mně však neobyčejná nabídka a já se rozhodla nastavit neobyčejnosti zrcadlo obyčejného. Zrcadlo obou světů, které jsou v každém z nás. Můj štětec je vyroben ze stromu tvořivosti, má ruka vedena radostí dítěte, mé barvy namíchány z bezpodmínečné lásky. To vše spojeno v jediné, můžete najít v mých obrazech na Verdisáži, kde budou vystaveny nejen  obrazy.

Výstava bude v prostorách iAtelier.cz v Perlové ulici 68/7 k vidění pouze dva dny, a to od pátku 27. ledna od 19:00 hodin do soboty 28. ledna do 18:00 hodin.

 „Hlavní myšlenkou Verdisáží, které v našem ateliéru pořádáme vždy jednou měsíčně, je nejen podpořit místní umělce v jejich tvorbě, ale také umožnit představit jejich díla širší veřejnosti, která si jen obtížně hledá cestu do galerií a tradičních výstavních síní. Originalita tohoto projektu spočívá v záměru zkoncentrovat vystavení uměleckých děl pouze do dvou dnů- vernisáže a dernisáže,“ vysvětluje nezvyklý formát výstavy její autor i organizátor v jedné osobě Roman Muchka.

foto: www.jitkasolinova.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka