iAteliér zve v úterý a ve středu na další Verdisáž

Multikulturní prostor iAtelier.cz otevře tentokrát netradičně v úterý 27. prosince od 19:00 hodin již čtvrtou výstavu Miroslava Spousty - Být či nebýt v obraze.

Jarní servisní akce AUTO CB

Miroslav Spousta (*1966) výtvarník a divadelní scénograf

Po studiu na umělecké akademii v Norimberku a v Mnichově se věnuje umělecké tvorbě ve všech jejích formách. Od roku 1990 žije a pracuje jako malíř, sochař, grafik, ilustrátor a autor v Norimberku. Je členem uměleckého sdružení „Kunststall“, se kterým společně vystavuje    v Německu, Švýcarsku a Rakousku. 

V posledních deseti letech pracuje převážně jako jevištní výtvarník a scénograf na různých divadelních scénách, např. v Národním divadle v Mannheimu a v Lidovém divadle v Mnichově.

Miroslavův snadno rozeznatelný styl ovlivněný klasickým uměním, stejně jako impresionismem a secesí, stylistická odvaha, kombinace technik, plynulé přechody z malby do kresby a plastik osvěžují současné moderní umění. Jeho tvorbu nejlépe vystihuje krédo Egona Schieleho:

„Nový umělec je a musí být za každou cenu sebou samým, musí být tvůrcem, musí stavět základ bezprostředně, bez použití všeho minulého a tradičního, zcela sám. Pak je novým umělcem.“

Miroslav komentuje svoji tvorbu:

„Jak vzniká můj obraz? Každý i jakkoliv pomíjivý moment v sobě skrývá inspiraci. Někdy je to jen úsměv kolemjdoucího, jindy to bývá absurdní rozhovor dvou zamilovaných na nádraží. Náhlá změna počasí, zapomenuté klíče. Kdo chodí životem s otevřenýma očima a srdcem, vidí. A kdo vidí, může tvořit. Každý´, i ten nejpomíjivější moment, je jedinečné umělecké dílo. Kde začíná čára, tam začíná příběh, nekonečný příběh životních linií. Stručný záznam momentů, které rozhodují o směru. Forma hry na rozhraní písma a kresby.“

Výstava bude v prostorách iAtelier.cz v Perlové ulici 68/7 k vidění pouze dva dny, a to od úterý 27. prosince od 19:00 hodin do středy 28. prosince do 18:00 hodin.

 „Hlavní myšlenkou Verdisáží, které v našem ateliéru pořádáme vždy jednou měsíčně, je nejen podpořit místní umělce v jejich tvorbě, ale také umožnit představit jejich díla širší veřejnosti, která si jen obtížně hledá cestu do galerií a tradičních výstavních síní. Originalita tohoto projektu spočívá v záměru zkoncentrovat vystavení uměleckých děl pouze do dvou dnů- vernisáže a dernisáže,“ vysvětluje nezvyklý formát výstavy její autor i organizátor v jedné osobě Roman Muchka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka