Kuchařská naděje z Plzně je ve finále soutěže Svačina roku

Nadějný kuchař Lukáš Tatar z Hotelové školy, Plzeň je jedním z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

Cílená propagace v Plzni

Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Školy a soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 000 Kč a na tuňákové výrobky Rio Mare. Na Facebooku Rio Mare může vybrat nejlepší recept také veřejnost. Z finále se připravuje živý facebookový přenos.
Mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí dárkové poukazy do e-shopu v hodnotě 20 000 Kč. Vítěz získá poukaz v hodnotě 7 000 Kč, kuchaři na druhém a třetím místě vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. A porota pořadatelů udělí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5000 Kč.

Letos bude poprvé vyhlášena Rio Mare cena veřejnosti. Hlasování na FB stránkách Rio Mare probíhá až do 5. prosince. Na vítěze a školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Na facebookových stránkách bude možné sledovat také live stream finálového kola.

Finále bude hodnotit odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole a viceprezidenta AHR ČR Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provede účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 min, 5 porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Obě poroty soutěže budou hodnotit kromě chuti a dodržení zadání také techniku přípravy nebo finální prezentaci. Velké finále se koná ve čtvrtek 7. prosince 2017 v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Letošní 5. ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

Lukáš Tatar, Hotelová škola Plzeň, U Borského parku, salát z tuňáka Rio Mare a quinoy

Suroviny: 100 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 120 g Bio quinoy vařené, 1 svazku bílých ředkviček, 5 lžic krájené mrkve, 3 lžíce krájené cibule, hrst rukoly, 2 lžíce extra panenského olivového oleje Monini, lžíce vinného octu, lžička medu a citronové šťávy Limmi, na dochucení sůl, pepř, chilli a ředkvičkové klíčky. 

Postup: Quinou uvaříme v zeleninovém vývaru v poměru 1 díl quinoy a 2 díly vývaru. Vaříme zvolna, až se vývar vstřebá. Quinoa se vaří na skus. Poté ředkvičky nakrájíme na plátky, mrkev a ředkev na julienne a vše marinujeme v osolené citronové zálivce. Mezitím si nakrájíme cibuli najemno. Zálivku z extra panenského olivového oleje Monini, vinného octa, medu, solí, pepře a chilli promícháme metličkou. Vařenou quinou promícháme se scezenou zeleninou, zálivkou, tuňákem Rio Mare v olivovém oleji, rukolou a dochutíme.  A na závěr ozdobíme čerstvými ředkvičkovými klíčky.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.12.2017 14:10



0 (1)
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka