Plzeňští studenti soutěží o titul Svačina roku

Hotelová škola Plzeň a Akademie Hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň se účastní 6. ročníku celostátní soutěže Svačina roku s Rio Mare.

Jarní servisní akce AUTO CB

O titul letos bojuje rekordní počet škol i studentů. Na nejlepší čekají ceny v hodnotě 20 000 Kč a tuňákové produkty značky Rio Mare v hodnotě 25 000 Kč. I letos bude do hlasování zapojena veřejnost.  Odbornou porotu tvoří Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchaři Jiří Král a Vladislav Stuparič. Velké finále proběhne v pražském gastronomickém studiu Chefparade+ za moderace Markéty Hrubešové.

Do letošního již 6. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare se zapojilo 141 studentů z celkem 43 odborných středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Úkolem mladých kuchařek a kuchařů je vymyslet a připravit moderní školní svačinu s využitím tuňákových výrobků Rio Mare nebo krémů Rio Mare Paté. Všechny tyto suroviny dostanou školy od pořadatelů zdarma.

„Nově mohou studenti použít letošní tuňákové novinky Rio Mare Leggero a Rio Mare Natura vyráběné inovativní patentovanou technologií, jejímž výsledkem je obsah prvotřídního tuňáka bez zbytečného odkapávání olivového oleje nebo slaného nálevu,“ říká Jan Jedlička, marketingový manažer Bolton Czechia a předseda poroty pořadatele.

Odborným garantem a zároveň předsedou soutěže je Mistr kuchař Vladimír Picka. Dalšími členy odborné poroty jsou šéfkuchař restaurace Aureole, Jiří Král a šéfkuchař a majitel kulinářského studia Ateliér Culinary, Vladislav Stuparič. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele, které doplní Eva Ehrenbergerová, autorka food blogu Moje barevná kuchyně. Živým finále bude soutěžící provádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Budoucí kuchařky a kuchaři soutěží o dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Odborná porota vybere tři nejlepší svačiny.  Autor na prvním místě získá poukaz v hodnotě 7 000 Kč, autoři druhé a třetí nejlepší svačiny vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč.  Pořadatelská porota udělí „Zvláštní cenu Rio Mare“ v hodnotě 5 000 Kč. I letos bude do hlasování zapojena veřejnost, která udělí „Cenu veřejnosti“. Hlasování proběhne na FB stránkách Rio Mare. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění kuchařky a kuchaři, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

Soutěž je již tradičně dvoukolová. Autoři zdravé tuňákové svačiny musí poslat fotografie a popis receptu do 9. listopadu. Následně z došlých receptů odborná porota vybere 15 nejlepších, kteří postoupí do pražského finále, které se koná 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Pořadatelem soutěže je společnost Bolton Czechia, která je výhradním českým distributorem tuňákových výrobků Rio Mare.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka