Mateřské školy získají dotace na vybavení svých zahrad

Zastupitelé města Plzně schválili rozpočtové opatření, které poskytne finanční prostředky mateřským školám na vybavení jejich zahrad herními prvky.

Cílená propagace v Plzni

Částka ve výši 273 tisíc korun z rozpočtu magistrátního odboru školství mládeže a tělovýchovy bude převedena do rozpočtů příslušných městských obvodů, ty je poté rozdělí konkrétním mateřským školám. Kromě toho rada města již dříve schválila částku 27 tisíc korun na vybavení zahrady pro Benešovu ZŠ a MŠ. Celkem tak město do vybavení zahrad mateřských škol investuje 300 tisíc korun.

„Odbor školství, mládeže a tělovýchovy má ve svém rozpočtu částku 300 tisíc korun na vybavení zahrad u mateřských škol. Jednotlivé mateřinky finance získají prostřednictvím městských obvodů. Ty, které jsou součástí základních škol, dostanou peníze přímo od odboru školství, mládeže a tělovýchovy. Finanční dotace je účelová, prostředky mohou být použity pouze na pořízení herních prvků, zahradního nábytku a podobně,“ vysvětlila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Účelovou dotaci získají mateřské školy v Městských obvodech Plzeň 1 až 6 a 10. Konkrétní částky budou stanoveny podle výpočtu průměrného výdaje na jedno dítě v rámci všech mateřských škol. Rozdělení konkrétních částek zajistí obvody podle skutečných potřeb a stavu vybavení zahrad.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.04.2022 14:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka