Měšťanská beseda v červnu: Nejen exkluzivní Listování nebo levnější kino

Se svou kapelou Sound Effect vystoupí v Měšťanské besedě 7. června 2017 mimořádně talentovaný kontrabasista Ben Williams.

Cílená propagace v Plzni

Byl oceněný soškou Grammy za nejlepší jazzové instrumentální album a stal se také vítězem prestižní mezinárodní jazzové soutěže Thelonia Monka. Na svém vůbec prvním koncertě v Plzni představí poslední album Coming of Age, které neomezeně míchá jazz s popem, soulem, hiphopem a dalšími styly.

Po loňském červnovém turné s Robertem Fulghumem přiváží LiStOVáNí na šňůru po Česku další hvězdu – autora kultovního Mládí v hajzlu, C. D. Payna. 15. června v akci uvidíte hned několik jeho knih – Mládí v hajzlu, Neviditelný, Nestydaté plavky či jeho poslední vydanou knihu, Zázrak v plechovce. Po představení bude autogramiáda C. D. Payna a samozřejmě i možnost si knihu na místě koupit.

A třešinka na závěr – Kino Beseda promítá v červnu divácky nejoblíbenější divácké filmy za zvýhodněné vstupné 79 Kč.

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

6. 6. 19:30 Čechomor hraje pro Pomocné tlapky

Nechte se pozvat na koncert skupiny Čechomor pro dobrou věc!

Pražská hudební skupina hrající české, moravské a slovenské lidové písně. Za dobu svého působení procestovala celou Evropu, Severní Ameriku a Rusko, spolupracovala s divadlem Na Palmovce, bratry Formany, divadlem Continuo a dalšími významnými umělci.

Složení kapely: František Černý, Karel Holas, Radek Pobořil, Michal Pavlík, Taras Voloshchuk, Michael Vašíček, Patrik Sas

7. 6. 20:00 Ben Williams & Sound Effect

Špičkový kontrabasista a držitel Grammy zavítá poprvé do Plzně. Nenechte si ujít jazzovou show jednoho z nejperspektivnějších kontrabasistů současnosti, který sbírá jedno ocenění za druhým.

Ben Williams, jeden z nejperspektivnějších kontrabasistů současnosti a držitel Grammy, zavítá se svou kapelou Sound Effect poprvé do Plzně. Nenechte si ujít špičkovou jazz-funkovou show!

Spolupracoval s největšími jazzovými kapacitami, jako jsou Herbie Hancock nebo Wynton Marsalis. Převzal sošku Grammy za nejlepší jazzové instrumentální album. Zvítězil v prestižní Mezinárodní jazzové soutěži Theoloniouse Monka a jeho jméno lze na plakátech nejvlivnějších světových festivalů vidět už zdálky. Toto všechno stihl jen do svých třiceti let jeden znejlepších kontrabasistů současnosti Ben Williams.

Washingtonský rodák rozdmýchává vášnivé diskuze mezi hudebními publicisty a kritiky obdivuhodnou lehkostí, s jakou z do jazzu vpouští výtažky z hip-hopu, R&B, funky i klasiky. Svůj tavicí kotlík vlivů naplňoval od raného dětství – vyrůstal v rodině hudebníků, vizuálních umělců a rapperů, miloval Prince a Michaela Jacksona a toužil se stát rockovou star. „Rozmanitost mojí hudební výchovy mi zajistila pohodlí v nejrůznějších hudebních situacích. Nesnažím se znít jako někdo jiný, jenom chci být v hudbě upřímný a přinést jí mladistvého ducha,“ říká Williams.

Svou první sólovou vlaštovku State of Art vydal teprve v roce 2011, ovšem natolik sebevědomou, že se hudební portály a žebříčky otřásly. Billboard i iTunes slavily nového krále a jeden z nejuznávanějších jazzových časopisů Down Beat albu přiřkl 4,5 hvězdičky z 5.

Díky hřejivému dřevnímu témbru svého nástroje, z nějž melodickým frázováním ždíme toxický groove, svou přirozeností a kuráží v posouvání hranic si kolem sebe Benjamin James Williams vytvořil silné gravitační pole, do nějž se nechaly lapit hudební persony jako Wynton Marsalis, Mulgrew Miller, Herbie Hancock, Bobby Watson, Terence Blanchard nebo Cyrus Chestnut.

Williams přiveze včervnu do Plzně ochutnávku zposledního alba Coming of Age. Do Plzně si s sebou veze silné zázemí – za piano se posadí Christian Sands se dvěma nominacemi na cenu Grammy, na saxofon zahraje Marcus Strickland, dvojnásobná vycházející hvězda podle magazínu Down Beat. Čtveřici doprovodí Matt Stevens na kytaru.

8. 6. 19:00 Po siréně swing!

Pilsner Jazz Band & Foxie's Melody Band

Pilsner Jazz Band již od roku 2013 pořádá pravidelné swingové večery s názvem "Po siréně swing!". Jednou ročně "sirénu" přesouvá do krásných prostor zahrady Měšťanské besedy, kde 8. června (výjimečně čtvrtek) opět oživí skladby, jež potěší posluchače i tanečníky. Zazní méně známé i ty nesmrtelné hity, které proslavily orchestry Duke Ellingtona, Glenna Millera, Bennyho Goodmana a mnohých jiných.

Jako hosta si pořádající Pilsner Jazz Band přizval Foxie's Melody Band - nové jazzové uskupení Jany Mel Golianové, zpěvačky, jež zatoužila interpretovat ty nejkrásnější melodie zlaté éry jazzu. Se svou kapelou složenou z výborných plzeňských muzikantů představí na červnovém "Po siréně swing!" světové hity jako Beautiful Love, All of Me, Misty a mnoho dalších, převážně swingových melodií.

Hrát se začíná v 19:00, ale už v 18:00 bude pro majitele vstupenek připravena lektorka Lenka Sekaninová se svým workshopem swingového tančení!

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. Vpřípadě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru !!!

14. 6. 19.00 David Deyl – Melodie mého srdce: Muzikál

Během večera zazní nejkrásnější a nejznámější melodie ze světových muzikálů, které pečlivě vybíral osobně David.

Můžete se těšit na píseň Draculův monolog z nejúspěšnějšího českého muzikálu Dracula, West Side Story, Notre Dame de Paris, Les Miserables, Evita, Phantom Of The Opera, Cats, The Wizard Of Oz, Aspects Of Love, The Sound Of Music, Man of La Mancha a další úžasné muzikálové hity.

Nádherné orchestrace připravil společně se svým dvorním aranžérem Davidem Solařem, který patří mezi evropskou špičku v instrumentaci a orchestraci.

Za piano usedne fenomenální Václav Krahulík, který s Davidem úzce spolupracuje na všech projektech a celý koncert bude za doprovodu obdivuhodného Epoque Quartetu.

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

12. 6. 19:30 Sex pro pokročilé

Karel Roden a Jana Krausová

Studio Dva

Jak získat návod na oživení dlouholetého manželství? Je řešením vzrušující víkend v hotelu a příručka Sex pro pokročilé? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte v brilantní komedii Sex pro pokročilé s Karlem Rodenem a Janou Krausovou v hlavních rolích.

Jindřich a Alice byli kdysi šťastný pár, ale 25 let manželství zanechalo své stopy. Vášeň je pryč. Dostane jejich láska ještě šanci? Škádlení, veselé akty zoufalství a objevování pravdy více než erotogenních zón nadchlo diváky této kanadské komedie po celém světě. Sex pro pokročilé nemusí být nevyhnutelně pokročilý sex, ale pro záchranu vztahu může znamenat mnohem víc…

Režie: Darina Abrahámová

15. 6. 20:30 LiStOVáNí.cz: TURNÉ V HAJZLU / C.D.PAYNE v Plzni!

Po loňském červnovém turné s Robertem Fulghumem přiváží LiStOVáNí na šňůru po Česku další hvězdu, autora kultovního Mládí v hajzlu, C.D.Payna. V akci uvidíte hned několik jeho knih (Mládí v hajzlu, Neviditelný, Nestydaté plavky či jeho poslední vydanou knihu, Zázrak v plechovce). Všechny knihy vydává nakladatelství Jota, které je spolupořadatelem turné po 30 českých městech. Těšte se na rozpálený humor a červen!

Po představení bude všude autogramiáda C.D. Payna a samozřejmě i možnost si knihu na místě koupit.

Účinkují: Věra Hollá, Jiří Ressler a C.D. Payne

Knihy vydalo nakladatelství Jota

21. 6. 19:30 Deštivé dny

22.6. 19:30 Richard Krajčo a David Švehlík

Divadlo Ungelt

Americké drama je hrou o síle přátelství a zároveň kriminálním příběhem. Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie. V americké a zároveň světové premiéře této hry hrály mladé policisty světové filmové hvězdy Daniel Craig a Hugh Jackman. V české premiéře se v Divadle Ungelt v těchto rolích představují Richard Krajčo a David Švehlík.

Richard Krajčo získal za ztvárnění role Dennyho cenu Thálie 2012, David Švehlík se umístil v širší nominaci.

Režie: Janusz Klimsza.

Upozorňujeme diváky, že je v rámci představení použito hlasité střelby.

1.6. – 2.6. 2017 KOMEDYFEST

OSTATNÍ ŽÁNRY

16. 6. 18:00 Taneční večer

K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP.

VSTUP ZDARMA

15. 6. 20:30 LiStOVáNí.cz: TURNÉ V HAJZLU

C.D.PAYNE v Plzni!

Po loňském červnovém turné s Robertem Fulghumem přiváží LiStOVáNí na šňůru po Česku další hvězdu, autora kultovního Mládí v hajzlu, C.D.Payna. Po představení bude všude autogramiáda C.D. Payna a samozřejmě i možnost si knihu na místě koupit.

Po představení bude všude autogramiáda C.D. Payna a samozřejmě i možnost si knihu na místě koupit.

Účinkují: Věra Hollá, Jiří Ressler a C.D. Payne

Knihy vydalo nakladatelství Jota

AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

Pohádky se konají na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvají do interiéru!!!

10. 6. 14:30 Hravá sobota: Hurá na prázdniny

Hurá na prázdniny aneb cesta kolem světa! Těšíte se také na léto? Prázdniny, sluníčko, dobrodružství… Co si to všechno vyzkoušet "nanečisto" tuhle sobotu? Podíváme se do dalekých zemí - do pouště, pralesa nebo do hor… Ale nebojte se, jenom jako.

Vhodné pro děti 3+

18. 6. 14:30 Ulhaná princezna (Divadlo ŠUS)

Pohádka vypráví prostřednictvím velkých marionet a za pomoci veselých písniček o tom, že lhaní se opravdu nevyplácí. Jestli se princezna svůj zlozvyk odnaučí, se dozvíme na konci příběhu.

Vhodné pro děti od 3+

25. 6. 14:30 Míček Flíček (Divadlo Dráček)

V pohádce uteče malý míček dědečkovi a babičce z domova. Ve světě prožije veliké dobrodružství…

Vhodné pro děti od 3+

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

Zvýhodněné vstupné 79 korun na běžné projekce po celý červen. Nevztahuje se na výstavy a mimořádné uvedení.

1. 6. 2017 17:00 Kameny bolesti

ZEMĚ: Francie/ 2016, 120 min
REŽIE: Nicole Garcia
HRAJÍ: Marion Cotillard, Louis Garrel, Alex Brendemühl, Brigitte Roüan

Gabrielle (Marion Cotillard) je nevyrovnaná a emocemi zmítaná mladá žena, která nedokáže ovládat své pudy. Obyvatelé malé vesničky v jižní Francii ji považují za šílenou a její chování za skandální. Aby Gabrielliny rodiče předešli nejhoršímu, Gabriellu proti její vůli provdají za nevýrazného španělského přistěhovalce Josého (Alex Brendemühl), o němž si myslí, že z ní udělá „počestnou ženu". Po potratu způsobeném bolestmi z ledvinových kamenů ji lékaři pošlou na léčení do lázní. Tam potká Andrého (Louis Garrel), elegantního zraněného veterána z války v Indočíně, který znovu rozdmýchá vášeň, kterou Gabrielle pohřbila hluboko ve svém nitru. O své budoucnosti má Gabrielle jasnou představu, nepočítá však s hrou osudu...

Zvýhodněné vstupné pro seniory 69 Kč.

1. 6. 2017 19:15 Leonardo Live

Cyklus: Světové malířství na plátně Kina Beseda

Milovníci umění mají možnost prostřednictvím filmových kamer navštívit Národní Galerii v Londýně a prohlédnout si unikátní výstavu, která na jednom místě shromáždila doposud největší počet mistrovských děl Leonarda da Vinciho. Filmem, zachycujícím přípravné fáze výstavy a předvečer její vernisáže, provádí mezinárodně uznávaný historik umění Tim Marlow, který si k dalšímu výkladu zve světoznámé kurátory a historiky. Snímek je protkaný zasvěcenými biografickými fakty, ale i reflexemi o vlivu Da Vinciho na své současníky a následovníky. Je to jedinečný film o jedinečném člověku.

4. 6. 2017 18:00 Dancer

5. 6. 2017 17:00
Exkluzivní uvedení. Příběh geniálního tanečníka, rebela a zranitelného člověka. „James Dean baletu“ Sergej Polunin se dostal na špičku světové baletní scény, aby z ní v 21 letech na pokraji sebezničení odešel.

Filmový portrét „Dancer“ bez příkras zachycuje cestu původem ukrajinského tanečního genia Sergeje Polunina na baletní výsluní. Díky obrovskému talentu, vlastní vytrvalosti i ambicím rodiny, která podřídila jeho kariéře vše, se v 19 letech stal historicky nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně. Součástí jeho každodenního života se staly strhující výkony oceňované ovacemi, ale i bolestivý dril ventilovaný excesy na divokých večírcích. Pod sílící osobní krizí slibně rozjetou dráhu v Londýně opustil a po krátkém angažmá v Rusku plánoval z taneční scény zmizet úplně. Jeho život změnilo setkání s americkým fotografem a režisérem Davidem LaChapellem, se kterým natočili taneční klip ke skladbě Take Me To Church. Video zhlédlo 17 milionů lidí a přes noc vrátilo Polunina do povědomí jako hvězdu globálního formátu.

5. 6. 2017 19:15 Anthropoid

UK, CZ, FR/ 2016/ 120 min
REŽIE: : Sean Ellis
HRAJÍ: Cillian Murphy, Jamie Dornan, Charlotte Le Bon, Aňa Geislerová, Toby Jones ad.

Snímek Seana Ellise vznikl podle zásadní události českých a světových dějin - atentátu na říšského protektora Heidricha. Operace Anthropoid se stala iniciačním momentem pro mnoho odbojových aktivit ve2. světové válce a pomohla - bez ohledu na tragické následky - posílit pocit národního sebevědomí, vlastenectví i osobní statečnosti jednotlivců.

Režisér Sean Ellis obsadil do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka herce Jamieho Dornana, známého především zromantického trháku 50 Odstínů šedi a Cilliana Murphyho, kterého mohli diváci shlédnout ve filmu Počátek či Temný rytíř. Jednu z hlavních ženských rolí, Gabčíkovu partnerku hraje česká herečka Aňa Geislerová.

7. 6. 2017 19:15 Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
USA/ 2016/ 128 min
REŽIE: Tim Burton
HRAJÍ: Eva Green, Asa Butterfield, Chris O’Dowd, Ella Purnell, Allison Janney, Samuel L. Jackson

Dědečkova podivná smrt přiměje Jakea (Asa Butterfield) vyrazit na velmi neobvyklou, dobrodružnou výpravu. Pomocí stop a nápověd, které nalezl v jeho pozůstalosti, objeví na odlehlém koutě jednoho téměř opuštěného ostrova velice zvláštní dům, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. A i když se Jakeovi na první pohled zdá opuštěný, není tomu tak. Brzy se setká nejen se slečnou Peregrinovou (Eva Green), ale i s jejími mladými chráněnci. Jejich izolace není jen v místě, ale i v zacykleném čase. Skrývají se před ostatním světem kvůli svým zvláštním a neuvěřitelným schopnostem, protože by byli ostatními považováni za zrůdy. Skrývají se ale také před strašlivými netvory, kteří se chtějí zmocnit právě těchto jejich zvláštností. Noví přátelé Jakeovi pomůžou poznat jeho vlastní výjimečnost. A právě ta může všechny obyvatele sirotčince zachránit.

Skvělý Tim Burton, který měl již jako dítě nálepku podivína, protože zbožňoval filmy o příšerách, se ujal zfilmování stejnojmenného bestselleru spisovatele Ransoma Riggse, který toto rozhodnutí okomentoval: „Když jsem se doslechl, že Tim Burton chce natočit tento film, řekl jsem si, že to je úžasné a šílené!“

8. 6. 2017 19:15 Příchozí
ZEMĚ / ROK:USA/ 2016, 117 min
REŽIE:Denis Villeneuve
HRAJÍ:Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg

Snímek Příchozí je provokativním vědeckofantastickým thrillerem od slavného režiséra Denise Villeneuvea (Sicario: Nájemný vrah, Zmizení). Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva.

12. 6. 2017 19:15 Noční zvířata

USA/ 2016, 115 minut

REŽIE: Tom Ford
HRAJÍ: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher

Po sedmi letech od natočení Single Mana přichází Tom Ford se svým druhým snímkem. Noční zvířata jsou vizuálně hypnotickým thrillerem o několika dějových liniích, ve kterém excelují Amy Adams a Jake Gyllenhaal jako rozvedený pár objevující temné pravdy jeden o druhém i o sobě.

14. 6. 2017 19:15 Komorná

Jižní Korea/ 2016, 145 minut

REŽIE: Park Chan-wook
HRAJÍ: Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong a další

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui, ve skutečnosti hudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou.

15. 6. 2017 19:15 Božská Florence

VB/ 2016, 110 minut

REŽIE: Stephen Frears

HRAJÍ: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg a další

Hříšně bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) se vroce 1944 sluní na vrcholu newyorské společnosti. Se svým manželem a manažerem vjedné osobě, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), velkorysým patronem klasické hudby, oblažují městskou smetánku výběrem slavných operních árií vpodání samotné božské Florence.

Jediným nedostatkem jejích vystoupení je skutečnost, že Florence nejenže nedokáže udržet při zpěvu melodii, ale její hudební nadání a hlas jsou prostě příšerné. Takovouto drobnost ovšem dokáže dobrý milující manžel vyřešit. Bayfield udržuje svou Florence vpřesvědčení, že její zpěv je přímo nadpozemsky krásný. A tak Florence vždy zpívá pro pečlivě vybrané a dobře zaplacené publikum či velmi loajální přátele.

Povzbuzena svými úspěchy, Florence se rozhodne splnit si celoživotní sen: vystupovat vCarnegie Hall. Ve své neskonalé štědrosti rozdá na svůj chystaný koncert tisíce vstupenek veteránům vracejícím se zválky. Bayfield, který ji láskyplně chrání před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí nejtěžší výzvě svého života…

19. 6. 2017 19:15 Jackie
ZEMĚ/ ROK: USA/ 2016, 99 min

REŽIE: Pablo Larraín

HRAJÍ: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig a další...

Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednouz nejmladších prvních damv historii. Pro její vřelost, elegancia vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnávás osobní ztrátou, jako milovaná matkaa první dáma však musí zůstat oporou dětemi celému národu. Filmový portrét jednéz nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, láskya noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domui zachycením dnů, které změnily běh dějin.

21. 6. 2017 19:15 Bába zledu

CZ/ 2016, 106 minut

REŽIE: Bohdan Sláma

HRAJÍ: Hana - Zuzana Kronerová, Broňa - Pavel Nový, Ivánek - Daniel Vízek, Ivan - Václav Neužil, Kateřina - Tatiana Vilhelmová

Po setkání s otužilcem Broňou (Pavel Nový) začíná ovdovělá Hana (Zuzana Kronerová) pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem jejích synů (Marek Daniel, Václav Neužil), snach (Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová) a vnoučat. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Haniným nečekaným spojencem se stává vnuk Ivánek, který si zamiloval nejen svérázného Broňu, ale i jeho slepici Adélu a otužileckou komunitu na břehu Vltavy. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku.

22. 6. 2017 19:15 Spojenci

ZEMĚ/ ROK: USA/ 2016, 124 min
REŽIE: Robert Zemeckis
HRAJÍ: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan

Když máte v rámci válečné operace předstírat, že tajná agentka, kterou jste právě potkali, je vaše manželka, neměla by být krásná. Mohlo by to mít dalekosáhlé následky. Nejen pro dva lidi, ale pro celý svět. Oscarový režisér Robert Zemeckis, tvůrce Forresta Gumpa a Trosečníka, vrhnul Brada Pitta a Marion Cotillard do světa, v němž může láska skončit vlastizradou.

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda.

26. 6. 2017 19:15 Muž jménem Ove
ZEMĚ / ROK:Švédsko/ 2015, 116 min
REŽIE:Hannes Holm
HRAJÍ:Rolf Lassgard, Bahar Parsová, Filip Berg, Ida Engvollová, Tobias Almborg

Ove je tvrdohlavý a vznětlivý bručoun, který pohrdá všemi kolem a dává jim to zřetelně najevo. Bývalý předseda družstva vlastníků, kterému nedávno zemřela milovaná žena Sonja, nyní terorizuje sousedství jako samozvaný strážce pořádku. Zvrat v jeho životní rutině nastává s příchodem jeho nových sousedů, mladé pákistánské rodiny, jejíž životní styl se mu zpočátku příčí. Když omylem nabourají autem do Oveho poštovní schránky, spustí tím řetězec nečekaných událostí.

28. 6. 2017 19:15 Tohle je náš svět

USA/ 2016, 119 min

REŽIE: Matt Ross

HRAJÍ: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas

Hamilton, Shree Crooks, Charlie Shotwell

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen)

svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých

pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta,

při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa.

Pozitivně laděný americký film byl v premiéře uveden na festivalu v Sundance a jeho režisér Matt

Ross si z festivalu v Cannes odnesl cenu za nejlepší režii v prestižní sekci Un Certain Regard.

29. 6. 2017 19:15 La La Land

USA/ 2016, 127 minut

REŽIE: Damien Chazelle
HRAJÍ: Ryan Gosling, Emma Stone, J. K. Simmons, John Legend

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu vhlavních rolích sR. Goslingem a E. Stone líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. Komediální muzikál pod režijním vedením oscarového D. Chazelleo (Whiplash) získal letos rekordních 7 zlatých glóbů a 6 Oscarů.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka