Město otestuje prodloužení provozní doby ve vybraných školkách v Plzni

Město Plzeň otestuje od září do listopadu 2015 v jedenácti vybraných mateřských školách prodloužení provozní doby. Na základě získaných výstupů poté uzpůsobí provozní dobu mateřinek.

Cílená propagace v Plzni

Zkušební prodloužený provoz, který bude každý pracovní den do 17 hodin, město vyjde na zhruba půl milionu korun. 

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně uspořádal v lednu dotazníkovou akci na všech mateřských školách, které město zřizuje. Nyní tak má přehled o zájmu rodičů o prodloužení provozní doby. „Celkem bylo vráceno 4725 dotazníků z 5349 rozdaných, což činí 88 procent. Nejvíce rodičů odevzdalo dotazníky v obvodech  Plzeň 2  a Plzeň 1, shodně 92 procent, nejméně pak v Městském obvodě Plzeň  4, pouze 78 procent,“ uvedla Eva Herinková, náměstkyně primátora, jež má oblast školství ve své gesci. Z dotazníkového šetření podle jejích slov nepřímo vyplynul fakt, že většina rodičů se snaží trávit co nejvíce času s dítětem i během pracovního týdne a mateřskou školu využívá pouze na dobu nezbytně nutnou.


Výsledky dotazníků vyhodnotila pracovní skupina složená ze zástupců odboru a čtyř největších městských obvodů. Ta doporučila vyzkoušet  model v měsících září až listopad na vytipovaných mateřských školách. Práci přesčas na těchto školkách bude v uvedené době vykonávat celkem 13 pedagogických pracovníků a 11 provozních zaměstnanců. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka