Město Plzeň chce posílit svoji pozici v provozu Měšťanské besedy

Rada města Plzně schválila koncepci budoucí správy objektu Měšťanské besedy v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celou budovu získá opět do pronájmu jeden provozovatel, který zajistí veškerý chod objektu, včetně provozu kavárny a cateringových služeb v Besedě. Město však hodlá posílit svoji pozici vlastníka objektu a mít možnost určovat i základní parametry provozu kavárny a cateringových služeb. Tak tomu doposud nebylo.

„V roce 2013 vyhrála veřejnou zakázku na zajišťování kulturních služeb v Měšťanské besedě a na nájem objektu společnost DOMINIK CENTRUM. Ta v současnosti zajišťuje provoz kavárny prostřednictvím externího subjektu na základě podnájemní smlouvy. Praxe ukazuje, že bude vhodné více posílit vliv města na fungování kavárny,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa.

V souvislosti s blížícím se koncem doby pětiletého nájmu proto loni v říjnu rozhodla Rada města Plzně, že i nadále od 1. ledna 2019 bude provozovatelem objektu Měšťanská beseda společnost DOMINIK CENTRUM za podmínky, že se městu podaří získat stoprocentní podíl v této společnosti. „Vzhledem k tomu, že je pravděpodobné, že DOMINIK CENTRUM opět nebude provoz kavárny a poskytování cateringových služeb zajišťovat přímo, ale prostřednictvím externího dodavatele (podnájemce), chce si rada města vyhradit právo souhlasu s konkrétním subjektem podnájemce a projednat základní parametry podnájemního vztahu, včetně vyhrazení si možnosti tento souhlas odvolat v případě, že podnájemce nebude řádně plnit povinnosti vyplývající z podnájemního vztahu,“ vysvětlil Martin Baxa. 

Zvolenému modelu provozování kavárny svědčí i skutečnost, že pokud město provede zamýšlenou rekonstrukci kavárny, nebude poté muset vypisovat nové výběrové řízení na provozovatele kavárny, ani se tím nenaruší podmínky nájemního vztahu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka