Muž z Klatovska týral svoji ženu, donutil ji ke svatbě a tahal za vlasy po zemi

Muž týral osobu žijící ve společném obydlí, omezoval ženu na svobodě i ji vydíral.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu, kdy manžel týral svoji ženu. Komisař předal usnesení o zahájení trestního stíhání třiašedesátiletému muži z Klatovska, který byl obviněn z pokračujícího přečinu omezování osobní svobody, přečinu vydírání a ze zvlášť závažného zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Muž v době od měsíce října 2015 do března letošního roku ve společném obydlí ženě bránil užívat osobní svobody, kdy jí odebral klíče od bytu a mohla prostor opustit jen v jeho doprovodu. Dále vyhrožoval, když s ním neuzavře sňatek, tak ublíží jejím příbuzným, takže ji donutil k sňatku pod pohrůžkou násilí.

V uvedeném období opakovaně poškozenou slovně i fyzicky napadal. Při posledním fyzickém napadení po jízdě vlakem muž ženu zkopal a zmlátil, uchopil ji za vlasy a táhl po zemi přes dvacet metrů. Muž týral osobu žijící ve společném obydlí a způsobil ženě těžkou újmu na zdraví a tento čin páchal po delší dobu.

Podle trestního zákoníku může být pachatel potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let. Policie ve věci skončila vyšetřování a předložila na státní zastupitelství návrh na podání obžaloby.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.07.2017 06:17



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka