Na hladině Borské přehrady se v pátek rozzáří plovoucí strom

Vodní hladinu Borské přehrady opět ozáří vánoční strom ozdobený osmi metry světelných girland a hvězdami. Jeho slavnostní rozsvícení naplánoval třetí městský obvod na pátek 1. prosince.

Cílená propagace v Plzni

 Akce má název Rozsvícení stromu na Borské přehradě aneb cesta se světýlky za Ježíškem II.

„Stejně jako v loňském roce se ke stromu na hladině vypraví čtyři průvody se světýlky ze čtyř různých míst: Bor, Výsluní, Valchy a Litic. Nezapomeňte si s sebou tedy vzít lampiony nebo baterky. Fantazii se ale meze nekladou a je možné vyzdobit se například i světelným řetězem,“ vyzývá k účasti starosta Trojky David Procházka, který před dvěma lety s nápadem na plovoucí strom přišel.

Průvody vyjdou v 16.30 z Bor od Brány do Borského parku, účastníci průvodu z Výsluní se ve stejný čas sejdou na křižovatce Zářijové a Červencové ulice u nástěnky, na Valše bude tentokrát sraz v 16.30 u lávky u Černého mostu a Litičtí vyjdou od své hasičské zbrojnice v 17.00. S průvody se vydají také starosta a místostarostové.

„V areálu Škodalandu pak na všechny dětské účastníky čeká malé překvapení, diplom s přáním pro Ježíška, stánky s občerstvením, vystoupení dětských sborů a trubačů,“ zve širokou veřejnost 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek.

Na místě budou připravené také adventní dílny s úkoly pro malé i větší děti. „Ty pro nás letos přichystá centrum Skupovka. Samotný strom pak společně rozsvítíme přesně 18.30,“ doplňuje informace místostarosta Ondřej Ženíšek.

PMDP navýší mezi 17. a 19. hodinou autobusové spoje, kterými se mohou do multifunkčního areálu u přehrady dopravit i ti, kteří se průvodů účastnit nechtějí nebo nemohou.

Přidané spoje Bory – U Přehrady a zpět budou obsluhovat všechny zastávky linky 21 v daném úseku, tedy Bory, Borský park, Věznice Bory, U Přehrady. Spoje budou vložené mezi pravidelné spoje linky 21. Odjezdy přidaných spojů z Bor jsou: 17:00, 17:20, 17:40, 18:00 a přidané spoje od přehrady: pojedou v: 18:43, 18:53 a 19:13.

Spoj s odjezdem v 19:13 bude pokračovat z Bor jako přidaný spoj linky 26 Bory – Valcha s odbavováním cestujících na všech zastávkách linky 26 v daném úseku.

„Přijet je samozřejmě možné i autem. Slavnostní rozsvícení, na kterém vystoupí například skvělý sbor Jéčko pod vedením zpěváka Jaro Smejkala, odmoderuje Petr „Vejvoďák“ Vejvoda,“ říká místostarosta Ladislav Nový.

Vánoční strom je díky pracovníkům PMDP od čtvrtka, tedy od 23. listopadu, osazený na plovoucím pontonu, připravený u břehu na to, až ho vodní záchranná služba doveze na správné místo. K tomu by mělo dojít do konce tohoto týdne. Na hladině Borské přehrady zářit až do Tří králů.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka