Na Klatovsku řádí podvodníci s pronájmem bytů

Podvody při pronájmech bytů bez vědomí majitelů. Pachatelé požadují předem zaplatit kauci i měsíční nájem na účet do zahraničí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policisté z oddělení hospodářské kriminality v Klatovech přijali v uplynulých dnech oznámení o podezření z pokusu podvodu.

Na internetových stránkách neznámý pachatel uvádí různé výhodné nabídky k pronájmu bytů. Na inzerci je uvedena podezřele nízká cena, která není v současné době obvyklá.

Na nabídku pronájmu na Klatovsku reagovalo v období od měsíce ledna do současné doby několik občanů. Údajný pronajímatel uvedl svoji kontaktní e-mail adresu, poškození měli předem zaslat, na uvedený bankovní účet vedený v cizině, nejen kauci i platbu za jeden měsíční nájem.

Inzerent o sobě uváděl, že dlouhodobě pobývá v zahraničí a předmětný byt zdědil po svých příbuzných v ČR.

Zájemcům o pronájem bytů bylo jednání neznámé osoby podezřelé a zjistili si vlastníky bytů, které následně kontaktovali. Ve všech případech  si ověřili, že skutečný majitel byt nepronajímá a podezřelé jednání oznámili na policii.

Několik dalších oznámení, mající stejné znaky jednání, zaznamenali policisté i v jiných krajích.

DOPORUČENÍ POLICIE:

Podezřele nízké ceny pronajímaných bytů jsou předpokladem k podvodnému jednání.

Každý občan může na katastru nemovitostí zjistit majitele předmětné nemovitosti a ověřit si, zda skutečně nemovitost pronajímá.
Inzerent komunikuje z e-mail adres s podobnými názvy, jako známé společnosti. Ve všech případech se jednalo o mezinárodní firmy, které se zabývají ubytováním po celém světě a používají rezervační systémy
Inzerent komunikuje z e-mail adres s podobnými názvy, jako známé společnosti. Ve všech případech se jednalo o mezinárodní firmy, které se zabývají ubytováním po celém světě a používají rezervační systémy
Nabízené podvodné pronájmy nemovitostí jsou inzerovány na různých portálech i v oblastech, kde občané nabízejí použité věci a zboží.
Komunikace s podvodníky probíhá jen formou e-mailu. Dorozumívají se anglickým jazykem a k osobním schůzkám nikdy nedochází.
Prověřte si osobu nebo společnost a neuhrazujte finanční prostředky předem – zjišťováno zneužívání důvěřivých občanů.
Pachatelé používají smyšlená i nepravdivá jména, neexistující telefonní čísla nebo i jména osob, jejichž osobní údaje někdo zneužívá bez jejich vědomí a souhlasu.

Pokud jsou uvedené účty vedeny v zahraničí – před odesláním požadované finanční částky buďte obezřetní!!!

Upozorňujeme uživatele komunikačních sítí, aby jejich prostřednictvím nezasílali neznámým osobám finanční prostředky!


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.02.2019 06:55



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka