Na stanici Jižní Předměstí přijede v sobotu Protidrogový vlak

Revolution Train Tour - protidrogový vlak, jehož speciálně upravené vagony, které jsou zaměřené na protidrogovou prevenci, se zastaví v železniční stanici Plzeň – Jižní předměstí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílovou skupinou jsou žáci a studenti všech typů škol a jejich učitelé. Jde především o děti a mládež ve věku 12 - 17 let. Další cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi a dospívajícími ve věku 10 - 17 let a další zástupci veřejnosti, kteří se zajímají o danou problematiku.

Vlak bude ve stanici 8. a 10. června a cílem vlakového programu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů efektivně zapůsobit na návštěvníka vlaku, na jeho pohled na legální i nelegální drogy, závislosti a inspirovat jej k pozitivním životním volbám.

Vlakovou soupravu REVOLUTION TRAIN tvoří celkem šest vagonů. Vagony jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají jeho účastníky.

Vybrané sekce (dialog s výkladem a výstavní prostor) představují konkrétní rizikový nebo jiný běžně špatně dostupný prostor, jako je například drogové doupě, vězení, místo automobilové havárie (v důsledku zneužití drog) nebo léčebny pro drogově závislé. V těchto prostorech - vizuálně, zvukově, teplotně i pachově odlišných – se v několika rovinách odehrává příběh, který svou působivostí slouží jako impulz k zamyšlení a vědomá i podvědomá inspirace k pozitivním životním volbám. Návštěvníci vlaku se zde setkávají s lektorem, jenž naváže na právě zhlédnutou část příběhu.

„I když existují protidrogové prevence různého druhu, vnímáme každou snahu o prevenci a zvýšení informovanosti mládeže jako záslužnou a snažíme se jí podpořit“, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Partnerem projektu se stal i Městský obvod Plzeň 3 a proto také vstupné pro žáky základních škol nacházející se na území plzeňského centrálního obvodu je v pondělí zdarma. Totéž platí v sobotu i pro všechny občany z MO Plzeň 3.

 „I kdyby vynaložené finanční prostředky na tuto akci dokázaly odradit byť jednoho školáka od experimentování s drogami, hodnotím to jako dobře vynaložené finance“, doplnil Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka