Návštěvy prezidenta Zemana stály už kraj více než milion korun

Miloš Zeman přijíždí od středy do pátku na návštěvu kraje. Letos už podruhé.

Cílená propagace v Plzni

Na rozdíl od Zlínska, kde nechtěli platit prezidentské skupině pobyt, v Plzni prezidenta přijmou.  Hejtman Bernard podle Plzeňského deníku uvedl, že není koňský handlíř a nebude se vymlouvat, že nemá na večeři. Za minulé čtyři návštěvy zaplatil kraj milion tři sta tisíc korun. Výdaje na občerstvení se pohybovaly za každou třídenní návštěvu od 240 do 320 tisíc, ubytování stálo čtyřicet až 80 tisíc.

Miloš Zeman v Plzni přespí v hotelu Marriot, a ne v pokoji nejvyšší kategorie. Ty jsou totiž s vanou, prezident bude mít pokoj se sprchovým koutem.

Nepřijdou na oběd

Na středeční oběd s prezidentem v Plzni nedorazí někteří poslanci a senátoři. Nesouhlasí s jeho postoji. Nepřijdou například Marek Ženíšek z TOP 09, europoslanec za tuto stranu Jiří Pospíšil nebo senátor za ODS Lumír Aschenbrenner a jeho kolega za Občany patrioty Václav Chaloupek.

Řadě politiků se nelíbí, že prezidentdo Plzeňského kraje přijíždí v době sněmovních voleb, odjíždí totiž v pátek, kdy se otevřou volební místnosti a poukazují na to, že časté cesty do krajů jsouprezidentovou volební kampaní. Prezident Miloš Zeman navštíví kromě Plzeňska i Domažlicko a Rokycansko. 

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka