Nehodu v mlze na kruháči u plzeňského Makra nepřežila spolujezdkyně

Dne 5. listopadu 2017 zahájil policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Plzeň - město úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podezřelým je dvaatřicetiletý muž, který téhož dne v době od 03:00 hodin do 03:13 hodin jel v Plzni jako řidič s osobním motorovým vozidlem  tovární značky Opel Corsa po přivaděči silnice I. třídy č. 26 ve směru od Sulkova ke kruhovému objezdu u obchodního domu, kdy jel zařazen v pravém jízdním pruhu.

Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a zejména povětrnostním podmínkám - husté mlze, v prostoru nájezdu na kruhový objezd nestihl včas reagovat na oblouk kruhového objezdu,  vjel do prostoru kruhového objezdu, kde se střetl koly svého vozidla se zvýšeným obrubníkem travnaté plochy ve středu kruhového objezdu. Najel na travnatou plochu kruhového objezdu, kde se střetl  přední částí vozidla se sloupem trolejového vedení.

Při střetu došlo ke zranění řidiče, který byl na místě nehody ošetřen osádkou vozidla rychlé záchranné služby a poté převezen do nemocnice v Plzni. Při nehodě utrpěla dvaačtyřicetiletá spolujedoucí zranění neslučitelná se životem a lékařka v 04:05 hodin konstatovala smrt. Požití alkoholu bylo u řidiče na místě nehody vyloučeno dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 250 tisíc korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.11.2017 06:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka