Nordic Walking Cup chce v Konstantinkách upozornit na důležitost pohybu

V sobotu 9. září si mohou v Konstantinových Lázních a okolí zasoutěžit příznivci chůze s nordic walking holemi v závodu Nordic Walking Cup. Je určen lázeňským hostům i široké veřejnosti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Odstartuje ve 12 hodin zápisem závodníků před lázeňským domem Prusík. Zúčastnit se může každý bez ohledu nejen na věk, ale i jakékoliv zkušenosti s tímto sportem. Hole si mohou účastníci přinést buď s sebou, nebo si je mohou zapůjčit přímo v lázních. Na ty nejlepší čekají odměny a navíc všichni účastníci mohou vyhrát i ceny v tombole, startovní čísla budou slosovatelná. Akci pořádá společnost Léčebné lázně Konstantinovy lázně a.s.      

„Preventivním opatřením všech onemocnění je přirozený pohyb, a tím chůze s nordic walking holemi bezpochyby je. Jsme léčebnými lázněmi a tuto akci pořádáme zejména proto, abychom podpořili prevenci a upozornili na to, jak důležitou roli v ní hraje pohyb. Chceme se tak rovněž v roce, kdy slavíme 220. výročí založení lázní, vrátit k aktivitám, které jsme organizovali před covidovou pandemií,“ uvedla ředitelka lázní Dana Jurásková.

Připraveny jsou tři okruhy odstupňované podle náročnosti. Vítězem se stane závodník, kterému se podaří vybranou trasu zdolat nejrychleji. „Bez problémů se mohou zúčastnit i úplní začátečníci. Naše fyzioterapeutky je naučí, jak hole správně používat,“ řekla Dana Jurásková. Připomněla, že minulý ročník závodu se setkal s poměrně velkým zájmem. „Zúčastnilo se ho na 60 návštěvníků i lázeňských hostů, na soutěžní okruhy se vydávaly i celé rodiny,“ dodala. 

Okruhy jsou stanoveny v délce 2 km, 3,7 km a 6,3 km. Zápis závodníků začíná před lázeňským domem Prusík ve 12 hodin, před vlastním závodem se bude konat i úvodní lekce nordic walkingu pro začátečníky s profesionální instruktorkou. Po společném rozcvičení bude následovat hromadný start závodu ve 13 hodin 15 minut. Na první tři závodníky z každého okruhu čekají odměny v podobě balíčků s lázeňskými produkty, oceněn bude i nejmladší a nejstarší závodník. Od 15 hodin zahraje v amfiteátru v lázeňském parku country kapela M.H.S. Petra Kratochvíla.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka