Nová parkovací místa přibyla na Borech

Nová parkovací stání slouží od dnešního dne obyvatelům na Borech. V ulici U Borského parku jich vzniklo sedmnáct a jedno pro osoby pro osoby ZTP. Třetí městský obvod za parkoviště zaplatil téměř tři miliony korun. Stavba trvala zhruba čtyři měsíce.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Celková částka na vybudování parkovacích stání činila 2 857 000 korun, ve které jsou zahrnuty náklady na přeložku vedení ČEZ ve výši 201 tisíc korun, zpracování projektové dokumentace a autorského dozoru ve výši 183,5 tisíc a technického dozoru ve výši 48,8 tis korun. Zbývající částka pokryla vlastní realizaci parkovacích stání, úpravy místa pro přecházení a veřejného osvětlení,“ upřesňuje 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek.

Ten v pátek společně se starostou Davidem Procházkou slavnostně přestřihl pásku, třetích nůžek se ujal zhotovitel stavebních prací. „Parkovacích míst není nikdy dost a je v podstatě jedno o jakém místě v Plzni se bavíme. Doufám, že tato stání místním obyvatelům potíže s parkováním opět o něco ulehčí,“ dodává starosta Trojky David Procházka.

Nová parkovací stání navazují na dvě již dříve vzniklé parkovací plochy. Na jejich realizaci tehdy přispěl developer, který zde staví bytový dům. „S městem Plzeň jsme uzavřeli smlouvu na dar ve výši 2 268 000 korun a dále jsme třetímu městskému obvodu 3 poskytli další dar 500 tisíc korun. Tedy celkově jsme podpořili vznik parkovacích míst sumou bezmála 2,8mil korun,“ uvedl Martin Hrubý, statutární ředitel z developerské společnosti BC Real, a. s. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka