Od Radešova se podél Otavy jezdí do Kašperek lépe

Ještě před začátkem prázdnin stihla Správa a údržba silnic Plzeňského kraje uvolnit pro plný provoz turisticky důležitou silnici II/145 z údolí Otavy od Radešova vzhůru do Kašperských Hor.

Cílená propagace v Plzni

Více než tříkilometrový úsek komunikace, který byl ve velmi špatném technickém stavu, prošel během uplynulých tří měsíců zásadní rekonstrukcí, která zajistila zesílení konstrukčních vrstev a tím i její vyšší únosnost. Vysoce kvalitní povrch vozovky garantuje zvýšení bezpečnosti jízdy i jejího komfortu, zlepšuje dopravně ekonomické parametry a také eliminuje některé negativní vliv na životní prostředí.

„Jsem maximálně spokojen, že oprava silnice proběhla. Tedy, že se na nás, na periferii, nekašle jako dlouhá léta předtím,“ ocenil rekonstrukci starosta Kašperských Hor Petr Málek. Podle něj je velkým přínosem, že se opravují cesty v koridoru, jímž přijíždějí na Šumavu turisté.

„Tato stavba za šestnáct miliónů korun je jednou ze šestnácti podobných, které jsme realizovali letos na jaře díky stoprocentní finanční podpoře od Evropské unie prostřednictvím fondu ROP Jihozápad. Celkem to představovalo skoro čtyři sta miliónů. Je to významný podíl z celkové miliardy, kterou letos do silnic druhé a třetí třídy investuje Plzeňský kraj,“ uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast dopravy Jaroslav Bauer.

V průběhu léta budou s pomocí evropských peněz dokončeny i opravy šumavských silnic úseku Dlouhá Ves – Radešov a Antýgl – Modrava.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka