Olympijský park Plzeň nabídne ve středu film Věra68 i koncert Báry Zemanové

Celovečerní dokument o nejúspěšnější československé sportovkyni všech době, gymnastce Věře Čáslavské, promítne ve středu 10. srpna od 15 hodin Olympijský park Plzeň.


Snímek nazvaný Věra68, který natočila režisérka Olga Sommerová, zachycuje nejen osud slavné sportovkyně, ale je také zrcadlem československé historie a jedinečným fenoménem v historii českého národa.

Dalším lákadlem pro návštěvníky bude od 17 hodin show v podání Techmania Science Center, které předvede experiment s kapalným dusíkem. S jeho pomocí je třeba možné proměnit zeleninu v kus ledu nebo zmrazit balónek tak, že bude křehký jako sklo. Odvážní zájemci si budou moci vyzkoušet kapalný dusík doslova na vlastní kůži.

Stejně jako v minulých dnech, tak i ve středu 10. srpna, navštíví Olympijský park Plzeň významná sportovní osobnost, tentokrát 44letý plzeňský jachtař David Křížek. Beseda s ním se uskuteční od 17:30, návštěvníci se dozvědí mimo jiné to, že David nyní pracuje na vydání knihy o svých oceánských plavbách a podporuje vznik nové jachtařské školy. Aktuálně se také věnuje přípravě na další oceánský závod.

Středeční podvečer bude dále patřit vystoupení taneční skupiny ADETO, party žen z Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, a to od 18:30.

Hlavním bodem doprovodného programu je večerní koncert Báry Zemanové a pop-rockové kapely Band. Bára Zemanová a Band společně účinkují na velkých i malých festivalech v České republice. Kapela momentálně připravuje třetí studiovou desku a před létem vydala animovaný videoklip k novému singlu „Barbie song“.

Od středy také organizátoři Olympijského parku vyhlašují novou soutěž, a sice o nejlepší olympijský stadion z písku, vytvořený na pláži ve Fan zóně. Lidé mohou svůj výtvor vyfotografovat a snímky vložit na Facebookový profil Olympijského parku Plzeň. Autoři děl, která získají nejvíce „lajků“, dostanou vstupenku do Dětského světa Lvíček zdarma a dárek od Olympijského parku Plzeň. Soutěž bude vyhodnocena vždy v pátek odpoledne. Základní stavební náčiní je k dispozici u obsluhy baru na Rio pláži.

Olympijský park Plzeň se ve středu 10. srpna otevře již ve 13 hodin, ve sportovní části na návštěvníky čeká 54 sportovních disciplín v 11 sektorech.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.08.2016 09:09



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka