Park za Plazou ve středu ožije pohybem a hudbou

Den plný pohybu, sportu a dobré zábavy čeká na návštěvníky druhého ročníku Festivalu Sportu, který se uskuteční ve středu 17. června v obchodním centru Plzeň Plaza a přilehlém parku. Bohatý program bude probíhat od 9 do 22 hodin.

Cílená propagace v Plzni

Na festivalu se představí na čtyři desítky sportovních odvětví a pohybových aktivit včetně trendových sportů. Vše tak, aby bylo možné se nejen dívat, ale také si je vyzkoušet na vlastní kůži nebo se poměřit s kamarády. Akce je prioritně zaměřená na děti a mládež, které by měla zábavnou formou nalákat k zájmu o pohyb a sport.

Škála sportů bude opravdu pestrá. Vedle atletiky, hokeje, fotbalu, házené, florbalu, basketbalu nebo bojových sportů se představí také biliard, dračí lodě, predátor race, crossfit, slackline, poledancing a řada dalších.

Na stanoviště triatlonu láká český reprezentant a účastník olympijských her v Londýně Přemysl Švarc, který celý sportovní program festivalu sestavoval. „Všechny disciplíny triatlonu bude možné vyzkoušet na jednom místě. Přijďte se přesvědčit, jaké to je plavat na suchu,“ zve návštěvníky Přemysl Švarc a dodává: „Za návštěvu ale stojí i další stanoviště, bavit se určitě budete také při vystoupení cheerleaders, ukázkách Zumby nebo Bokwy.“

Přijďte si na Festival Sportu pro autogram úspěšných sportovců

Podpisy bude při autogramiádě rozdávat plzeňský horolezec Honza Tráva Trávníček, který je za výstup na K2 držitelem ceny za sportovní výkon roku 2014 města Plzně a český reprezentant v triatlonu Přemysl Švarc. K nim se připojí hokejoví Indiáni Jaroslav Kracík s Jakubem Jeřábkem, které doplní mistr světa a bronzový z OH 1972 v Sapporu Vladimír Bednář.

Pohár pro mistry republiky předvedou házenkáři z Talentu M.A.T. Plzeň Leoš Petrovský, Jan Blecha a Jiří Hynek. Stejně jako v případě hokejistů je doplní jedna z plzeňských házenkářských legend - držitel stříbrné olympijské medaile házenkář Vladimír Jarý.

K dispozici bude výživový poradce

Ke zdravému životnímu stylu patří nejen pohyb, ale také zdravé stravování. U stánku Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky proto bude možné využít služeb výživového poradce nebo si nechat zkontrolovat zrak.

Vyhrajte dres fotbalové Viktorie Plzeň nebo poukázky na sportovní vybavení

Pro návštěvníky festivalu jsou nachystány také nejrůznější soutěže. „Bude možné vyhrát dres fotbalistů mistrovské Viktorie Plzeň nebo poukázky na sportovní vybavení,“ informuje manažerka festivalu Tereza Zálešáková, která doplňuje i další body programu.

“Menší děti se budou moci vyřádit na skákacím hradu nebo si jako vzpomínku na návštěvu festivalu nechat udělat portrét od karikaturisty. Jedinou plzeňskou zastávku zde bude mít také celorepubliková akce Cykloběh za ČR proti drogám 2015.“

Zároveň budou všichni návštěvníci moci aktivním pohybem přispět na dobrou věc. Nadace ČEZ převede kilometry našlapané na speciálně upraveném kole na peníze, které rozdělí mezi plzeňskou Nadaci sportující mládeže a Českou olympijskou nadaci. Jedním z těch, kteří se do šlapání zapojí by měl být i stříbrný medailista z OH v Londýně vodní slalomář Vavřinec Hradilek.

Festival zakonči medailový ceremoniál dětské olympiády a koncerty

Na své si na Festivalu Sportu přijdou také příznivci hudby. Součástí odpolední části programu je koncert populárního písničkáře Voxela, držitele ceny pro objev roku TV Óčko nebo západočeské kapely roku 2013 Fixed Lifht.

Festival Sportu je zároveň oficiální doprovodnou akcí Her VII. letní olympiády dětí a mládeže 2015, kterou v těchto dnech hostí Plzeň. Medailový ceremoniál her se proto ve středu uskuteční v rámci festivalového programu.

Z programu Festivalu Sportu (od 9 do 22 hod.):

9:00 Zahájení Festivalu Sportu
10:00 Vystoupení psovoda Městské policie
15: 00 Jediná plzeňská zastávka celorepublikové akce Cyklo-běhu za ČR proti drogám 2015.
15: 30 Autogramiáda (Jakub Jeřábek, Jaroslav Kracík, Honza Tráva Trávníček, Přemysl Švarc, Leoš Petrovský, Jan Blecha a Jiří Hynek, Vladimír Bednář, Vladimír Jarý)
16:00 Mažoretky
17:10 Koncert písničkáře Voxela
19:00 medailový ceremoniál Her VII. letní olympiády dětí a mládeže 2015
20:50 Orientální tanec s křídly
21:00 Koncert Fixed Light

V době od 9:00 do 19:30 zároveň probíhá program na jednotlivých stanovištích.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.06.2015 17:03



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka