Plzeň čeká v červnu Drillfest. Exhibice jednotek čestných stráží středoevropského regionu

Ve čtvrtek 22. června 2017 se od 16 hodin uskuteční na náměstí Republiky v Plzni u příležitosti Dne ozbrojených sil ČR již 11. ročník mezinárodní přehlídky exhibičních vystoupení jednotek čestných stráží středoevropského regionu.

Cílená propagace v Plzni

Zúčastní se ho vojáci z České republiky, Maďarska, Německa, Polska a Slovenska, kteří předvedou své nevšední mistrovství, za nímž se skrývají hodiny tvrdého výcviku. Mimořádná přehlídka jednotek čestných stráží armád středoevropského regionu a Čestné stráže prezidenta Slovenské republiky se bude konat pod záštitou ministra obrany ČR Martina Stropnického a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého.

„Jsem přesvědčen, že půjde o nevšední zážitek. Opět budeme moci ukázat, že Plzeň je moderní, otevřené město, které žije. Těší mě také, že DRILLFEST je pojatý i jako příležitost připomenout Plzeň jako město se slavnou vojenskou historií,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

V úvodu exhibiční přehlídky vystoupí Ústřední hudba Armády ČR, která je celosvětově uznávaná jako vrcholné dechové koncertní těleso. Následovat bude série jednotlivých exhibičních vystoupení doprovázených reprodukovanou hudbou. Za přesným a zručným zacházením s puškami a náročnými pochodovými sestavami se nesporně skrývají hodiny tvrdého tréninku. Vojáci své choreografie většinou nacvičují ve svém volném čase, takže jsou plné vtipu, zajímavých invencí, ale i precizní pořadovosti. „Podobné exhibice lidé nemají příležitost vidět při oficiálních akcích, ale jen při zcela výjimečných, jako je tato,“ uvedl plukovník Milan Virt, velitel Posádkového velitelství Praha. Slavnostní napochodování jednotek začne v 15:50 hodin, první exhibiční vystoupení začne v 16:05 hodin.  

Dále vystoupí i poloprofesionální cheerleadingový tým s názvem Chilli Cheerleaders, který často vystupuje na nejrůznějších sportovních, kulturních a společenských soutěžích. Historicky první exhibiční vystoupení pro veřejnost se uskutečnilo z podnětu bývalého velitele Posádkového velitelství Praha plukovníka Jana Černíka na Staroměstském náměstí v roce 2007. První DRILLFEST proběhl na Václavském náměstí v červnu 2012. Hlavním organizátorem je Posádkové velitelství Praha ve spolupráci s agenturou Ci-5. Laskavou podporu poskytne Magistrát města Plzně.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.05.2017 17:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka