Plzeň vyhlásila dotační program na rozvoj sportovních zařízení a areálů

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačního programu s názvem Rekonstrukce, výstavba a rozvoj sportovních zařízení, areálů a související infrastruktury na území města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na tyto projekty vyčlenil Odbor sportu Magistrátu města Plzně pro rok 2024 minimálně 10 milionů korun.

„Smyslem programu je podpořit především neziskové subjekty, které mají omezenou možnost získat finanční prostředky z vlastních zdrojů a činnosti, a které svými aktivitami zajišťují aktivní využití volného času především mládeže a dětí. Poskytnuté finance tedy poputují na rekonstrukce, výstavby nebo rozvoje sportovních zařízení a související infrastruktury nebo na snížení jejich energetické náročnosti, na fotovoltaiku nebo tepelná čerpadla apod.,“ popsal Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Radní doplnil, že i pro rok 2024 je dotační titul vyhlášený bez finanční spoluúčasti městských obvodů a město Plzeň jej ze 100 procent financuje z vlastních zdrojů.

Maximální výše dotace jednomu subjektu může činit 1 milion korun, přičemž nutnou podmínkou jejího poskytnutí je finanční spoluúčast žadatele nebo jiného třetího subjektu zajištěná žadatelem ve výši minimálně 20 procent. Žádosti lze podat od 10. do 29. dubna 2024 prostřednictvím aplikace dotace.plzen.eu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka