Podvodník nabízí na internetu výhodný pronájem bytu v Plzni. Už okradl tři lidi

Policisté již zaznamenali třetí případ podvodného jednání. Nepodléhejte atraktivním a lákavým nabídkám.

Cílená propagace v Plzni

Na základě oznámení poškozeného policisté obvodního oddělení Plzeň-střed 30. ledna 2019 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. Tohoto jednání se měl dopustit dosud neznámý pachatel, který inzeroval na internetových stránkách pronájem lukrativní bytové jednotky za lukrativní cenu. Poškozený po dohodě (internetové komunikaci) s inzerujícím složil na udaný bankovní účet požadovanou finanční částku 900 euro. Do současné doby nemá poškozený ani byt ani peníze, které složil na udaný bankovní účet jako úhradu za poplatky a zálohu. V následujících dnech policisté přijali další dvě obdobná oznámení o podvodném jednání při pronájmu bytové jednotky, kdy pachatel na každé z obětí vylákal stejnou finanční částku. 

Policisté varují občany před podvodnými inzeráty při pronájmu bytu na internetových stránkách

     Bytová jednotka, kterou inzerent pronajímá se nachází většinou v žádané lokalitě a za lukrativní cenu. Pachatel jedná se záminkou, že majitel bytu se v současné době nachází v zahraničí, kdy uvádí, že samotná prohlídka bytové jednotky a předání klíčů bude zprostředkována přes údajnou (dosud nezjištěnou) firmu v České republice, která se s poškozeným má zkontaktovat. Dále policisté zjistili, že finanční prostředky, které poškození odvádí ze svých účtů putují na zahraniční účty.

    "Opět apelujeme na všechny, buďte obezřetní, nepodléhejte lákavým a atraktivním nabídkám na internetu. Nebuďte zbytečně důvěřiví a vždy se snažte o prodejci, inzerované bytové jednotce zjistit více informací. Dohodněte si předem prohlídku dotčeného bytu, dojednejte si smluvní podmínky pronájmu než pošlete dohodnutou finanční částku na udaný účet. Jen tím, že budete opatrní, obezřetní a nedůvěřiví ochráníte své oběživo," vysvětuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté nevylučují, že může být takto poškozených více. Pokud jste se stali obětí i vy, přihlaste se osobně na obvodním oddělení Plzeň-střed, Anglické nábřeží č.7 Plzeň nebo na tísňovou linku 158.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 03.02.2019 06:20



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka