Pohled do služby aneb Jeden den strážníkem v Plzni

Některým lidem se může zdát, že práce strážníka je jednotvárná, ale právě naopak. Pojďte tedy s námi nahlédnout pod pokličku jednoho všedního dne strážníků stanice Územně strážní služby a posuďte, s čím vším se mohou setkat a co musí řešit. 

Jarní servisní akce AUTO CB

Nastupujeme odpolední směnu a jedna z našich prvních zastávek je u partičky bezdomovců bavících se popíjením alkoholu v sadech Pětatřicátníků. Tři muže a dvě ženy důrazně poučujeme o platnosti městské vyhlášky zakazující popíjení alkoholu na některých veřejných místech. Skupinka poté dobrovolně z místa odchází a my se vydáváme dál.

 Za pár okamžiků přichází žádost od kriminalistůo  spolupráci při identifikaci nalezeného těla mrtvého muže. Díky výborné místní a osobní znalosti, kterou jsme nabyli během služeb, se nám mrtvolu podařilo ztotožnit. S dobrým pocitem, že jsme kolegům od PČR pomohli ve vyšetřování, pokračujeme.

V tom přijde nečekané hlášení, na Anglickém nábřeží vypukl požár, který ochromil městskou hromadnou dopravu. Spěcháme na místo, abychom uzavřeli společně s policisty prostor lávky a nikdo jiný se k místu zahoření, kromě zasahujících hasičů nedostal. Po obnovení provozu se vracíme na náměstí Republiky, kde právě probíhají vánoční trhy. Zde se snažíme působit především preventivně vůči možným kapsářům. Na chvilku však musíme odběhnout, u jedné z místních kaváren se totiž usadil muž, který obtěžuje kolemjdoucí a snaží se po nich vyžebrat nějaké finanční prostředky. Neztrácíme čas a „nedovolené podnikání“ mu překazíme. Na závěr nás čeká ještě vyřešit problém s dvojicí dělající  nepořádek u bočního vchodu do katedrály sv. Bartoloměje.

foto: mp plzeň

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.12.2023 07:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka