Policisté Toxi týmu dopadli dalšího dealera drog

Nalezli u něj pervitin, marihuanu a dokonce 6 kilogramů červeného fosforu. Ten prý měl na výrobu prskavek.

Cílená propagace v Plzni

Ze spáchání zvlášť závažného zločinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl plzeňskými policisty obviněn 37letý muž z Plzně.

Ten byl členy tak zvaného Toxi týmu usvědčen z držení a distribuce drog. Svým pěti pravidelným zákazníkům ve věku dvacet šest až třicet osm od začátku roku 2014 do listopadu roku tohoto prodal různé množství pervitinu. Jeden z pravidelných odběratelů u něj drogu nakupoval pravidelně jednou denně po dobu téměř dvou let. Policisté dokonce mladému muži prokázali i několik případů, kdy tuto drogu dal bezúplatně dvěma svým pravidelným zákazníkům. Poté, co muže policisté zadrželi, provedli v místě jeho bydliště domovní prohlídku. Během té nalezli téměř dvacet dávek pervitinu a více než čtyři sta gramů marihuany v sušeném či syrovém stavu. Kromě toho mladý muž doma přechovával celkem šest kilogramů červeného fosforu, což je surovina určená k nedovolené výrobě právě psychotropní látky metamfetamin, čili pervitin.

Obviněný se obhajoval tím, že fosfor měl připraven na výrobu prskavek. Policisty byl na mladého muže podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ten byl akceptován jak ze strany státního zástupce, tak i soudem.  Pachateli nyní za toto protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až deseti let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.12.2016 06:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka