Prázdniny mohou děti z Domažlicka prožít v Klubech Fontána a Uličník

I když brány škol se přes prázdniny žákům zavírají, mají děti a mládež na Domažlicku mnohé možnosti, jak trávit prázdniny.

Jarní servisní akce AUTO CB

Někteří jedou na tábor, k moři, k prarodičům. Někteří ale zůstávají doma. Ti, alespoň část prázdnin, budou moci využít nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Diakonie Západ - Klub Fontána a Klub Uličník.

V Domažlicích bude provoz Klubu Fontána omezen pouze v termínu 13. - 23. 7. a 24. - 27. 8. Po zbytek prázdnin je zajištěn běžný chod služby. Využít službu mohou děti a mládež ve věku 6 až 20 let z Domažlic a okolí. Kromě pomoci v obtížných situacích mohou využít prostor a vybavení Klubu, jako je fotbálek, pinčes, kulečník a mnoho dalšího.

Od února Diakonie Západ poskytuje tzv. mobilní Klub pod názvem Uličník. Stejně tak jako Klub Fontána je Klub Uličník registrovaná sociální služba, která je ale poskytována terénní formou. Každý den sociální pracovníci vyráží se skříňovým mercedesem do lokalit Janovice, Poběžovice, Bělá a Bor. Přibližují sociální službu pro děti a mládež ve věku 6 až 20 let do míst, kde by zřízení ambulantního klubu bylo nerentabilní a těžko finančně udržitelné. Mercedes je upraven tak, aby byl pro cílovou skupinu atraktivní a pro veřejnost čitelný. Uvnitř na zájemce čeká vybavený Klub například společenskými hrami, počítačem s internetem, výtvarnými potřebami, apod. Pokud počasí dovolí, jsou využívány místní sportoviště, nevyužívaná parkoviště či odlehlé části měst ke sportovním či soutěžním aktivitám. Provoz Klubu Uličník je o prázdninách omezen pouze ve dnech od 20. 7. do 30. 7. a pak v týdnu od 24. - 27. 8.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka