Škoda zveřejňuje první skici modernizovaného modelu Octavia. Současné skladové vozy Škoda najdete v Plzni v autosalonu Auto CB

Škoda Auto zveřejnila skici exteriéru faceliftu čtvrté generace ikonického modelu Octavia a 14. února 2024 proběhne světová digitální premiéra tohoto modernizovaného modelu.

Cílená propagace v Plzni

Ucelená nabídka modelů Octavia bude opět zahrnovat verze Sportline a RS, ale také vylepšení bestselleru: k dispozici bude i jako liftback a kombi. Nejnovější provedení přináší vylepšený exteriér s novými  světlomety, přepracovanými nárazníky a modernizovanou maskou chladiče. Čtvrtá generace modelu Octavia se dočká faceliftu čtyři roky po zahájení výroby. Mezi vylepšení vozu patří vyspělé světlomety LED Matrix druhé generace s novým světelným podpisem, které zajistí vynikající osvětlení vozovky. Nyní obsahují i Crystallinium, unikátní krystalický prvek, který propůjčuje vnitřku světlometů modrý odstín a zvýrazňuje tak estetiku vozu.

Máte zájem o vůz Škoda? Více se dozvíte přímo v salonu AUTO CB

Osvěžená Octavia je připravena pokračovat v dosavadním úspěchu modelové řady. Od roku 2016 je Octavia nejprodávanějším kombi v Evropě, získala i řadu ocenění a uznání mezinárodního automobilového tisku. Od roku 1996 se ve čtyřech generacích dosud prodalo přes sedm milionů exemplářů. V roce 2020 její kvality podtrhla renomovaná cena Red Dot Award za vynikající produktový design, v historii této modelové řady již potřetí.

Oliver Stefani, vedoucí Škoda Design, k tomu řekl: „Oživit a rozvíjet designové charakteristiky ikon naší značky je fascinující úkol. Při nejnovější modernizaci modelu Octavia jsme upravili nárazníky a masku chladiče. Zároveň jsme zostřili kontury světlometů, čímž jsme našemu bestselleru propůjčili ještě výraznější a sportovnější vzhled. Ten společně s novými prvky, jako jsou LED Matrix světlomety druhé generace, zajistí modelu Octavia atraktivitu i v příštích letech.“

Facelift čtvrté generace modelu Octavia

AUTO CB, spol. s r.o. je autorizovaný prodejce a servis vozů značky ŠKODA, zajišťuje také autorizovaný servis a prodej vozů značek Renault a Dacia. Společnost také nabízí pojištění a financování vozů. Pokud sháníte nový či ojetý vůz, autodíly nebo specializovaný autoservis Škoda v Plzeňském kraji, pokračujte na stránky www.autocb.cz! Podívejte se na aktuální skladové vozy Škoda.

Zdroj:  TZ ŠKODA AUTO

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka