Slavnostní galavečer v Měšťanské besedě zakončil osmý ročník fóra FINPEX

Slavnostním galavečerem v Měšťanské besedě v Plzni vyvrcholil v úterý 3. listopadu 8. ročník fóra realitních, stavebních a investičních příležitostí FINPEX 2015.

Cílená propagace v Plzni

V rámci galavečera byly předány Ceny Okresní hospodářské komory Plzeňsko za významné investiční počiny. Ocenění míří do zrekonstruované školy v Heřmanově Huti a budovy nádraží na Jižním Předměstí v Plzni.

Na fóru FINPEX se letos prezentovaly tři desítky vystavovatelů, mezi nimiž nechyběly významné developerské a realitní společnosti, architektonické a projekční kanceláře či stavební firmy. „Na letošním FINPEXU se představily i města a školy, čehož si velmi vážíme. Zbiroh zde zveřejnil vizualizaci budoucí rekonstrukce sokolovny a její využití. Návštěvníci si mohli prohlédnout také prezentaci územního plánu města Plzně a rozvojové zóny Plzeňského kraje. Nechyběla ani prezentace stavebního učiliště,“ dodává předseda Okresní hospodářské komory Plzeňsko Miloslav Zeman. 

Hlavní program FINPEXU nabídl už tradičně zajímavé odborné workshopy. Letos se týkaly energeticky úsporných objektů, nového zákona o zadávání veřejných zakázek a možnosti oživení centra západočeské metropole. 

Po workshopech následoval slavnostní galavečer v Měšťanské besedě. Odborníkům z oblasti stavebnictví, realit, investic i státní správy nabídl možnost setkat se na méně formální úrovni, popovídat si a vyměnit si zkušenosti. Okresní hospodářská komora Plzeňsko zde zároveň ocenila dva významné investiční počiny v našem regionu. 

Z rukou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse ocenění převzal starosta Heřmanovy Huti Radek Lukáč za rekonstrukci a přístavbu základní školy. První náměstek primátora města Plzně Martin Baxa cenu předal Michaelu Hubkovi, členovi představenstva společnosti Klotz a.s. Společnost je vlastníkem budovy Jižního nádraží v Plzni (Moving Station) a významným investorem rekonstrukce tohoto objektu.

Součástí doprovodného programu FINPEXU byly i letos Dny stavitelství a architektury, které široké veřejnosti otevřely tři plzeňské stavby. Lidé si prohlédli nový bytový dům ve Veleslavínově ulici, zrekonstruovanou Borskou ulici a budovu nádraží na Jižním Předměstí. 


Slavnostní vernisáží začíná ve středu 4. listopadu prezentace výstavních panelů FINPEXu doplněná o panely staveb přihlášených do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2014 v Obchodním centru Olympia v Plzni a na Staré radnici v německém Furth im Waldu. 

V Olympii budou panely k vidění až do 3. prosince, ve Furth im Waldu výstava končí 21. listopadu. 

Osmý ročník fóra realitních, stavebních a investičních příležitostí FINPEX 2015 se konal pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého. Odborným garantem akce byla Okresní hospodářská komora Plzeňsko. Dalšími spolupořadateli byly Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků v ČR, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Obec architektů, Město Furth im Wald a IHK Regensburg. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.11.2015 07:21



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka