Sportmanie startuje, přivítá i čerstvé mistry světa

Sobotním slavnostním zahájením odstartoval největší sportovní akce pro veřejnost v Plzni – Sportmanie Plzeň 2023. Vrací se do staronového prostředí revitalizovaného parku za OC Plzeň Plaza. Potrvá do neděle 20. srpna.

Jarní servisní akce AUTO CB

Brány Sportmanie za OC Plzeň Plaza se otevřely v sobotu 12. srpna 2023 dopoledne úderem 10. hodiny, k dispozici bude 40 sportovních stanovišť. Děti do 15 let mohou na jednotlivých stanovištích sbírat do speciální aplikace QR kódy a následně je vyměnit ve stánku se suvenýry za bronzové medaile. V dalších třídenních cyklech pak budou sbírat medaile stříbrné a zlaté. První den Sportmanie vyvrcholí v 17 hodin slavnostním zahájením, během kterého se představí řada atraktivních sportovních i tanečních skupin. Slavnostní zahájení završí skate show v nově otevřeném skate parku a popcornová show.

Největšími hvězdami letošní Sportmanie, která opět nabídne mnoho autogramiád úspěšných českých reprezentantů, budou čerstvá mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková (v pondělí) a mistři světa v paralukostřelbě z červencového šampionátu v Plzni David Drahonínský a Tereza Brandtlová (v pátek 18. srpna). Přijdou i další veleúspěšní plzeňští sportovci: atleti AK Škody Plzeň v čele s českou reprezentantkou a účastnicí nadcházejícího MS v Budapešti Terezou Petržilkovou (v sobotu 12. srpna ve 14 hodin), dorazí i mistři ČR ve futsale z SK Interobal Plzeň (v neděli 13. srpna), fotbalisté FC Viktorie Plzeň (v úterý 15. srpna), mistři ČR v házené z Talentu týmu Plzeňského kraje a hokejisté HC Škoda Plzeň (ve středu 16. srpna), pozemní hokejisté z TJ Litice (ve čtvrtek 17. srpna) a házenkářky DHC Plzeň (v sobotu 19. srpna).

Nad jednotlivými dny Sportmanie převezmou tradičně záštitu jednotlivé plzeňské obvody. Čtvrtek 17. srpna bude navíc věnován Nadaci sportující mládeže, která letos slaví 30 let od svého založení. 

Lákavé budou testovací jízdy Autocentra Jan Šmucler s modely Škoda iV, vyzkoušet na vlastní kůži tichou jízdu budoucnosti mohou návštěvníci v neděli 13. srpna. Ve středu 16. srpna čeká v malém amfiteátru hlavně na děti Pohádkový den s Muzeem strašidel a celý závěrečný třídenní blok se na stejném místě představí Divadlo Špalíček. V pátek 18. srpna od 15 hodin se uskuteční závod nafukovacích plavidel a v sobotu 19. srpna v 15 hodin odstartuje Barevný běh, jehož pořadatelem je Rozběháme Česko.

Každý den Sportmanie začne ranní rozcvičkou pro veřejnost, ve všední dny vždy od 7 a o víkendu od 8 hodin. Ve všední dny v 9 hodin si na své přijdou senioři, pro které je připraven speciální program.

Vstup na akci je jako obvykle zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 20. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16 hodin.

Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučují pořadatelé využít k dopravě na Sportmanii služeb městské hromadné dopravy.

Podrobnější informace naleznete na https://sport.plzen.cz/SportmaniePlzen.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 12.08.2023 10:20



4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka