Startuje Roadshow Plzeňského kraje ke Sportmanii

Největší plzeňská akce pro širokou veřejnost – Sportmanie Plzeň 2023 – se vrací do zrekonstruovaného parku na levém břehu Mže za OC Plzeň Plaza.

Cílená propagace v Plzni

Stejně jako v minulých letech i letos bude Sportmanii Plzeň propagovat po okresních městech Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje. V rámci snahy o rozšíření myšlenky propojit sportovní kluby s dětmi a mládeží v celém kraji se Sportmanie představí takto: 

26. 6. Rokycany

27. 6. Klatovy

28. 6. Domažlice

Roadshow potrvá vždy od 8.30 do 17.30 hodin, zúčastní se jí žáci základních a středních škol. Kromě nejrůznějších sportovních stanovišť s místními kluby budou její součástí také skimboarding a obří skluzavka, soutěže o ceny, výběhy s Rozběháme Česko, směsice tanečních a sportovních vystoupení. 

Termín Sportmanie se letos vrací do první poloviny srpna, slavnostní zahájení se uskuteční v sobotu 12. srpna a Sportmanie potrvá devět dní do neděle 20. srpna. 

Sportovní stanoviště se budou na Sportmanii 2023 opět po třech dnech střídat, tento model se osvědčil stejně jako systém udělování bronzových, stříbrných a zlatých medailí dětem do patnácti let po splnění jednoduchých kritérií. 

Návštěvníky Sportmanie čekají doprovodné akce s charitativním přesahem, soutěže o ceny, exhibice a představení sportovních klubů na podiu. V areálu bude rovněž specializované sportovní stanoviště, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet sporty z pohledu hendikepovaných. 

Jednotlivé dny Sportmanie budou probíhat pod patronátem plzeňských městských obvodů, jeden bude věnován i Nadaci 700 let města Plzně, která letos slaví 30. výročí svého založení. 

Vstup na akci bude tradičně zdarma.

Další info o Sportmanii Plzeň 2023 naleznete na https://sport.plzen.cz/SportmaniePlzen.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.06.2023 10:48



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka