Tachov dostane milionovou dotaci na informační systém

Členové krajské rady souhlasili s poskytnutím účelové finanční dotace na vybudování místního informačního systému ve městě Tachově. Bude napojený na jednotný systém vyrozumívání a varování obyvatelstva provozovaný hasiči.

Cílená propagace v Plzni

Poskytnutí dotace bude schvalovat ještě krajské zastupitelstvo.

Dotace bude poskytnuta za účelem vybudování místního informačního systému k zabezpečení vyrozumění a varování obyvatelstva města o hrozícím nebezpečí, který bude napojen na jednotný systém vyrozumívání a varování obyvatelstva provozovaný HZS ve městě Tachov. Do současné doby ve městě chyběl kvalitní obecní rozhlas a jeho vybudování je nezbytné pro kvalitní a rychlé podávání informací a pokynů obyvatelstvu. Celkové náklady akce jsou odhadovány na 1 127 133 Kč.

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje vypracoval v roce 2015 „Návrh zkvalitnění varování a  vyrozumění obyvatelstva za mimořádných událostí v Plzeňském kraji“. Na základě bezpečnostních priorit a navržených opatření byla v roce 2016 poskytnuta účelová finanční dotace 1 000 000 Kč na stejný účel městu Třemošná, které bylo v návrhu Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje vyhodnoceno jako nejrizikovější. Město Tachov je vyhodnoceno v pořadí rizikovosti na druhém místě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka