Tip na jarní výlet do Plzně: Muzejní noc, návštěva dvorků, nový cirkus

Přívětivé květnové počasí láká k výletům. Zaručeným cílem je Plzeň, která se v květnu stane dějištěm řady akcí.

Cílená propagace v Plzni

Ať už je vám pět nebo padesát, máte rádi zahrádku, nový cirkus nebo třeba objevování tajemných míst, v Plzni se rozhodně nudit nebudete!

Prodejní výstava skalniček, květin i okrasných dřevin Jaro v Alpinu se na zahradě gymnázia na Mikulášském náměstí otevírá ve dnech 4. až 12. května od 9 do 19 hodin. Nakoupíte zde nejenom nové kousky pro svoji zahrádku či skalku, ale od zkušených zahradníků se dozvíte mnoho užitečných informací a rad.

Bezpečně podlehnout hráčské vášni mohou nadšenci každého věku v neděli 7. května během Dne deskových her v Papírně. Deskové a karetní hry se pod dohledem zkušených lektorů naplno rozjedou ve 13 hodin.

Mimořádnou příležitost navštívit běžně nepřístupná tajemná zákoutí, dvorečky a dvorky v sobotu 20. května nabídne jednodenní festival Plzeňské dvorky s bohatým doprovodným programem. Neméně pozoruhodné zážitky slibuje možnost nahlédnout do zákulisí Divadla J. K. Tyla – komentované prohlídky Velkého a Nového divadla jsou na programu 22. května. Vzhledem k omezené kapacitě je doporučeno vstupenky rezervovat předem, a to buď přímo v pokladně předprodeje divadla anebo telefonicky či emailem (Zuzana.Kalousova@djkteu, tel.: 378 038 061). Cena vstupenky je 100 korun.

Plzeňská muzejní noc v pátek 26. května otevře brány muzeí a galerií, historického podzemí i areálu DEPO2015 návštěvníkům mimo běžnou otevírací dobu a navíc zdarma nebo za sníženou cenu. Pouze při této příležitosti bude zpřístupněna například secesní knihovna v hlavní budově Západočeského muzea a další přitažlivá místa. Těšit se můžete i na zajímavý doprovodný program.

Žonglování, chůzi po laně, vzdušnou akrobacii, jízdu na jednokolce, neotřelé triky a spoustu dalších novocirkusových dovedností v mistrovském podání artistů a umělců z Česka i zahraničí uvidíte v sobotu 27. května na Žonglobalizaci v Borském parku. Některé kousky si děti i dospělí budou moci vyzkoušet na nejrůznějších workshopech.

Poslední květnový víkend (27.–28. 5.) bude v Plzni, stejně jako ve většině evropských metropolí, patřit Evropskému dni sousedů. Na četné koncerty, taneční vystoupení a pestrý dětský program jsou zváni nejen místní, ale samozřejmě také návštěvníci města.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.05.2017 17:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka