V Plzni se na začátek června chystá triatlonový festival

Už 2. a 3. června proběhne druhý ročník triatlonového festivalu, který minulé léto rozhýbal okolí Boleveckého rybníka v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Víkendový program na stejném místě pro tento rok zahrnuje závody v aquatlonu pro děti školou povinné, terénní triatlon pro každého, závod štafet, nebo závod ze série Slavata triatlon tour, která se soustřeďuje na děti z dětských domovů.

Triatlonový festival na pláži Ostende se odehraje pod taktovkou Jana Řehuly, majitele bronzové triatlonové medaile z olympiády v Sydney. Řehula a jeho tým sestavili program, který má za cíl nabídnout každému vhodnou aktivitu spojenou s triatlonem. „Celý pátek věnujeme dětem. Už v dopoledních hodinách se utkají školy v aquatlonu, který kombinuje plavání a běh. Odpoledne následují závody Slavata triatlon tour, kde je plavání nahrazeno speciálním pohybovým cvičením.“ Popisuje program Řehula. 

V sobotu startuje plnohodnotný triatlon pro děti od 8 do 15 let, odpoledne pak Mistrovství Plzeňského kraje jednotlivců v terénním triatlonu. Podobný, ale mnohem náročnější závod se každoročně odehraje jako finále sezóny na havajském ostrově Maui a mnohdy i s četnou účastí českých závodníků. Většina z těchto specialistů by se měla objevit na startu také v Plzni. Závod u Boleveckého rybníka bude lákavý nejen pro zkušené matadory terénního triatlonu. „Chceme připravit závod, který bude zajímavý úplně pro všechny. Tratě mistrovství nejsou nikterak náročné, zveme na něj i naprosté začátečníky, kteří se mohou postavit na startovní čáru hned vedle české špičky této disciplíny. Startovat budou všichni najednou,“ zve Jan Řehula na svůj Triatlonový festival.

Terénní triatlon se odehraje na tratích 400 metrů plavání s krátkým výběhem na pláž, pokračuje se na horském kole 20 km v terénu a závěrečný běh v okolí rybníka bude dlouhý 4,5 km. Stejná trať jako pro Mistrovství Plzeňského kraje je připravena také pro účastníky štafetového závodu, při kterém vždy jeden z tříčlenného týmu absolvuje jednu z disciplín. Štafety mají být zlatým hřebem programu a je v nich očekávána vysoká účast jak z řad renomovaných sportovců, tak i úplných začátečníků, kteří zatím nemají s triatlonem žádnou zkušenost. Čtvrtou disciplínou pak bude fandění, kterému se mohou věnovat všichni, kdo ve dnech 2. a 3. června zavítají k Boleveckému rybníku.

Více podrobností najdete také na www.triatlonplzen.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka